Ανιψιά του Walt Disney: «Εξωφρενικό» το ποσό που πληρώθηκε το 2018 ο CEO της Disney

Ανιψιά του Walt Disney: «Εξωφρενικό» το ποσό που πληρώθηκε το 2018 ο CEO της Disney
epa06354219 Bob Iger (R), the CEO of The Walt Disney Company, and company mascot Mickey Mouse stand together before ringing the opening bell of the New York Stock Exchange in New York, New York, USA, on 27 November 2017. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Abigail Disney δεν χαίρεται και πολύ με τα 65 εκατομμύρια δολάρια που κέρδισε ο Bob Iger.

Η Abigail Disney, εγγονή του Roy Disney και μικρανιψιά του Walt Disney, έχει πολλά ωραία πράγματα να πει για τον CEO της Disney, Bob Iger, αλλά δεν είναι ευχαριστημένη με το μισθολογικό του πακέτο και τη σύγκριση με τα χρήματα που παίρνουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στην εταιρεία.

Η Disney, που είναι κινηματογραφίστρια και ασχολείται με φιλανθρωπικές δραστηριότητες, χαρακτήρισε «εξωφρενικό» το γεγονός ότι ο Iger έβγαλε 65,6 εκατομμύρια δολάρια το οικονομικό έτος 2018, λέγοντας ότι το επίπεδο των αμοιβών των εταιρικών στελεχών έχει «διαβρωτική επίδραση στην κοινωνία». Η Disney έκανε αυτή τη δήλωση μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στην ετήσια σύνοδο του Fast Company Impact Council και εξέφρασε εκ νέου την ίδια άποψη σε αναρτήσεις της στα social media.

Γνωστή ακτιβίστρια στο ζήτημα των μισθολογικών ανισοτήτων μεταξύ εργαζομένων και στελεχών, η Disney είπε στο Twitter ότι της αρέσει ο Iger και ότι πιστεύει ότι κάνει καλή δουλειά. Όμως, ανέφερε ότι η αναλογία των αποδοχών του έναντι των αποδοχών των υπολοίπων στην εταιρεία προκάλεσε το σχόλιό της περί «εξωφρενικών» απολαβών.

«Δεν λέω ότι ο Iger δεν αξίζει ένα μπόνους. Ασφαλώς και το αξίζει», ανέβασε η Disney στο tweet. «Είναι εξαίρετος και έχει ηγηθεί της εταιρείας με επιτυχία».

Ωστόσο, παρότρυνε τη Disney να εξετάσει το ενδεχόμενο να μοιράσει ένα μέρος των κερδών στους υπόλοιπους υπαλλήλους.

«Υπάρχουν πάνω από 200.000 εργαζόμενοι στη Disney», έγραψε. «Αν έπαιρνες τα μισά χρήματα από τα 65 εκατομμύρια δολάρια του μπόνους, μαζί με τα μισά χρήματα από τα πολύ γενναιόδωρα μπόνους που πήραν όλα τα υπόλοιπα διευθυντικά στελέχη, είμαι σίγουρη ότι περισσότεροι πόροι θα κατέληγαν σε περισσότερους εργαζομένους, ώστε να έχουν όλοι μερίδιο στην μεγάλη επιτυχία της εταιρείας. Ποια διαφορά θα έκανε στην ποιότητα ζωής των ανώτερων στελεχών η παραχώρηση του μισού τους μπόνους; Καμία. Ίσως να μην μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα τρίτο σπίτι, ή άλλο ένα σκάφος. Το εννοώ – αυτό είναι το είδος της θυσίας που προκύπτει εάν χαμηλώσουμε τα μπόνους των υψηλόβαθμων στελεχών».

Η Disney έχει ήδη βάλει στην άκρη δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για τις μελλοντικές απολαβές του Iger. Ο ετήσιος μισθός του έχει οριστεί στα 35 εκατομμύρια δολάρια για το εγγύς μέλλον.