Ανησυχία για την υγεία της καγκελαρίου Μέρκελ

Ανησυχία για την υγεία της καγκελαρίου Μέρκελ
epa07623862 German Chancellor Angela Merkel attends the Day of the German Industry, in Berlin, Germany, 04 June 2019. The convention is the most important event of the Federation of German Industries, the leading organization of German industry and industry-related service providers. Politicians, entrepreneurs and businessmen discuss and present industry related issues. EPA/CLEMENS BILAN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«H υγεία της καγκελαρίου δεν είναι ιδιωτική υπόθεση» αναφέρει ο γερμανικός τύπος.

«Μετά το δεύτερο περιστατικό αδιαθεσίας της Α. Μέρκελ κάποιοι αποδίδουν το τρέμουλο στα πόδια και τα χέρια της καγκελαρίου σε νευρολογικούς ή ψυχολογικούς λόγους», γράφει η Rheinische Post με τίτλο «Η εξέγερση του σώματος».

Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί ότι κανείς δεν εξηγεί ποιο πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει η καγκελάριος. Λίγες ώρες μετά το περιστατικό η καγκελάριος αναχώρησε για την Σύνοδο των G20. Θεωρείται δεδομένο ότι όσο είναι καγκελάριος η Α. Μέρκελ δεν θα μιλήσει δημόσια για κάποιο πρόβλημα υγείας. Πρώτον για να μην θορυβηθούν όσοι ανησυχούν και δεύτερον γιατί γνωρίζει πόσο αμείλικτη και ανελέητη είναι η πολιτική. Όποιος δείχνει αδυναμία βγαίνει χαμένος».

«H υγεία της καγκελαρίου δεν είναι ιδιωτική υπόθεση», γράφει η εφημερίδα Die Welt και σημειώνει: Η κατάσταση της υγείας της είναι ταυτόσημη με την ευχέρεια κινήσεων της κυβέρνησης και την σταθερότητα της χώρας. Διότι όταν η ασθένεια γίνεται γνωστή δημόσια τίθενται ερωτήματα, όπως: Ποιος κυβερνά; Ποιος επωφελείται από την αδυναμία της ηγεσίας; Μια άμεση παραίτηση δεν λύνει το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση. Ζητήματα διαδοχής σε μια αρνητική χρονική συγκυρία ενδέχεται να προκαλέσουν έριδες για την εξουσία που δεν αποκλείεται να προκαλέσουν αστάθεια στη χώρα».

Πηγή: Deutsche Welle