Άνοιξε επισήμως το πρώτο κατάστημα Μασούτης στην Αττική

Άνοιξε επισήμως το πρώτο κατάστημα Μασούτης στην Αττική
Ο Γιάννης Μασούτης (Κ) κόβει την κορδέλα στα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μασούτης στην Αθήνα, Παλαιό Φάληρο Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Όπως δήλωσε ο Γιάννης Μασούτης, η επέκταση στην Αθήνα αναμένεται να συνεχιστεί και μέσα στο 2019.

Αλλάζει η εποχή και μαζί το τοπίο του λιανεμπορίου τροφίμων στην Αττική η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ. Σήμερα η εταιρεία εγκαινίασε το πρώτο κατάστημά της στην Αττική, συγκεκριμένα στο Παλαιό Φάληρο. Το κατάστημα ανήκε στην Σκλαβενίτης (εκποιήθηκε λόγω της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού) και εξαγοράστηκε από την Προμηθευτική.

Υπενθυμίζεται, πως η Διαμαντής Μασούτης προσφάτως εξαγόρασε την αλυσίδα καταστημάτων Προμηθευτική Τροφίμων ΑΕ, που δραστηριοποιείται κυρίως στον νομό Αττικής (και την Άνδρο) με συνολικά 56 καταστήματα.

 

Όπως ανέφερε ο Marketing Manager της Μασούτης, Σταμάτης Δαυίδ, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, «σήμερα κάνουμε το πρώτο μας βήμα. Μας γνωρίζετε ήδη. Είμαστε η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα Διαμαντής Μασούτης ΑΕ. Η ιστορία μας δεν είναι σημερινή. Έχει 42 χρόνια πίσω της. Ξεκινήσαμε το 1976. Ο κ. Διαμαντής Μασούτης ξεκίνησε το πρώτο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη. Η σημερινή δύναμη των καταστημάτων μας αγγίζει τα 330 και βρισκόμαστε ήδη σε Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και πλέον Αττική και Άνδρο. Το πλάνο της εταιρείας είναι πολύ φιλόδοξο. Τα τελευταία πέντε χρόνια οι επενδύσεις που κάναμε στην ελληνική οικονομία ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ. Σκοπός μας είναι να μη μείνουμε εδώ και να κοιτάξουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Γι’ αυτό κάνουμε το πρώτο μας βήμα στην Αττική. Η αλυσίδα Μασούτης απασχολεί 8.100 οικογένειες. Εμείς θα συνεχίσουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε πολύ καλά. Να σηρίζουμε συνεχώς τον Έλληνα καταναλωτή, να παρέχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στην Ελληνίδα νοικοκυρά και όλα αυτά να τα κάνουμε μένοντας πιστοί στις αρχές που μας έδωσε ο κ. Διαμαντής Μασούτης: Ποικιλία, ποιότητα, εξυπηρέτηση και πάνω από όλα οικονομικά και ελληνικά».

Στο περιθώριο των εγκαινίων, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Μασούτης, σημείωσε ότι η σημερινή ημέρα είναι το «σημείο μηδέν» για την εκκίνηση της Μασούτης στην Αττική.

«Η είσοδός μας στην Αττική ήταν μία φυσιολογική εξέλιξη της ανάπτυξης της εταιρείας Μασούτης. Τα μερίδιά μας είναι αρκετά υψηλά στη βόρεια Ελλάδα και εδώ και αρκετά χρόνια ήταν στόχος της εταιρείας να δραστηριοποιηθεί στην Αττική. Για τον λόγο αυτό η διαφημιστική καμπάνια την τελευταία πενταετία ήταν πανελλαδική και ο κόσμος γνώριζε τη Μασούτης. Ήταν κάτι προγραμματισμένο που έπρεπε να γίνει. Η απόφαση είχε παρθεί πριν χρόνια και ήταν θέμα χρόνου να υλοποιηθεί» τόνισε ο κ. Μασούτης.

Παράλληλα, επισήμανε ότι στα 53 καταστήματα της Προμηθευτικής στην Αττική έχει ολοκληρωθεί η αλλαγή των πινακίδων και έχουν εναρμονιστεί πλήρως με τη λειτουργία των υπόλοιπων καταστημάτων της Μασούτης.

«Τα 53 καταστήματα είναι ένας καλός αριθμός για να ξεκινήσουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες της Αττικής» υπογράμμισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι στόχος της εταιρείας είναι να ανοίξει και άλλα καταστήματα. Το επόμενο θα ανοίξει μέχρι το τέλος του 2018 στο Γαλάτσι (πρώην κατάστημα Σκλαβενίτης στην οδό Βεϊκου).

 

Ο Γιάννης Μασούτης
Ο Γιάννης Μασούτης
Ο Γιάννης Μασούτης

Το 2019, σύμφωνα με τον κ. Μασούτη, προγραμματίζεται το άνοιγμα 10 νέων καταστημάτων στην Αττική. Μεταξύ αυτών των καταστημάτων θα περιλαμβάνονται και Grand Μασούτης, δηλαδή καταστήματα άνω των 2.000 τ.μ. Επίσης, η εταιρεία προγραμματίζει και τη λειτουργία ενός καταστήματος cash and carry στην Αττική.

Αναφορικά με την εμπορική πολιτική της εταιρείας στην Αττική, ο κ. Μασούτης διευκρίνισε ότι η εταιρεία θα προχωρήσει το διάστημα των επόμενων πέντε εβδομάδων σε χρηματοδότηση προσφορών αξίας 1,5 εκατ. ευρώ και διαφημιστική προβολή ύψους 300.000 ευρώ. Επίσης, σε αριθμητικό επίπεδο οι προσφορές θα είναι αυξημένες κατά 30% το ίδιο διάστημα.

Όπως εκτιμάται, ο τζίρος το 2019 από τα καταστήματα της Αττικής θα ξεπεράσει τα 130 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται, ότι ο τζίρος της Μασούτης το 2018 αναμένεται να είναι μειωμένος κατά 5%.