«Άνοιξε η ψαλίδα» υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ

«Άνοιξε η ψαλίδα» υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ

Περιορισμένο το ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές – Τρίτο κόμμα η «Ελιά».

Προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές καταγράφει η έρευνα πολιτικής συγκυρίας της Public Issue, την οποία δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 1-8 Απριλίου για την ΕΦΣΥΝ περιλαμβάνει τον αντίκτυπο από το βίντεο της συνομιλίας του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Π.Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, στην τηλεφωνική έρευνα της εταιρείας, που διεξήχθη το διάστημα 1-8 Απριλίου 2014, η ΝΔ λαμβάνει το 16,5% των ερωτηθέντων, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,5%, η Ελιά (ΠΑΣΟΚ) 5,5%, οι ΑΝΕΛ 2,5%, η ΧΑ 4%, η ΔΗΜΑΡ 2,5%, το ΚΚΕ 4,5%, το Ποτάμι 5%, ο ΛΑΟΣ 1,5%, το ΕΠΑΜ 1%, και τα λοιπά κόμματα 1%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 36,5% (αναποφάσιστοι 16,5%, δεν ψηφίζω 10,5%, λευκό/άκυρο 3%, και, δεν γνωρίζω/δεν απαντώ 6,5%).

Το σημαντικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές στους πολίτες, όπως δείχνει το 46% που θεωρεί ότι θα είναι πρώτο κόμμα είτε με μεγάλη είτε με μικρή διαφορά, ενώ για τη Νέα Δημοκρατία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 38%.

Πάντως, το ενδιαφέρον για τις Ευρωεκλογές παραμένει περιορισμένο, καθώς μόλις 55% δηλώνει ότι τον απασχολεί η συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση και 71% δηλώνει ότι θα συμμετέχει.

Την ίδια ώρα για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές το αντίστοιχο ποσοστό ενδιαφέροντος φτάνει το 69% και η δήλωση συμμετοχής το 78%.

Διαβάστε ακόμη: Ο Μπαλτάκος έφερε… τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά στην πρώτη θέση

ΣΥΡΙΖΑ: «Προεκλογικό πυροτέχνημα» η έξοδος στις αγορές