Άνοιξε τις πόρτες του το ηλεκτρονικό supermarket e-fresh.gr

Άνοιξε τις πόρτες του το ηλεκτρονικό supermarket e-fresh.gr

To νέο online εγχείρημα αρχικά θα εξυπηρετεί την περιοχή της Αττικής – Ποια είναι τα δεδομένα για τα online supermarket στην Ελλάδα.

Το ντεμπούτο του στην online αγορά έκανε πριν λίγες μέρες το supermarket www.e-fresh.gr. Πρόκειται για μία νέα πρόταση για το ελληνικό ηλεκτρονικό λιανεμπόριο, που σκοπό έχει να παρέχει άριστες υπηρεσίες και προϊόντα στους κατοίκους της Αττικής.

Το e-Fresh.gr συγκεντρώνει ένα πολύ μεγάλο αριθμό καταναλωτικών προϊόντων, και ;όπως φαίνεται στην beta έκδοση του, δείχνει ότι θα εξυπηρετεί αρχικά την περιοχή της Αθήνας, με ιδιόκτητο στόλο αυτοκινήτων.

Το site βασίζεται στην πλατφόρμα Magento, είναι responsive για να προσαρμόζεται σε κάθε οθόνη, ενώ παρέχει και υπηρεσίες B2B.

Πίσω από το e-Fresh.gr, βρίσκεται η ομάδα του e-Shop.gr, του πολύ επιτυχημένου ηλεκτρονικού καταστήματος.

Υπολογίζεται ότι το 2015 οι Έλληνες δαπάνησαν τo ποσό των 20 εκατ. ευρώ για να αγοράσουν προϊόντα από online σούπερ μάρκετ. Σίγουρα αυτό το ποσό φαίνεται ακόμα μικρό μπροστά στα 10 δισ. ευρώ κύκλο εργασιών του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων ή στα 4,5 δισ. ευρώ που εκτιμάται ότι ήταν το σύνολο των online αγορών όλων των προϊόντων και υπηρεσιών online για το 2015 από Έλληνες.

Όμως οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δυνατότητες ραγδαίας αύξησης του ηλεκτρονικού τζίρου, όπως έγινε και σε άλλες χώρες, αλλά και το πώς το ηλεκτρονικό ράφι μπορεί να επηρεάσει την αγορά στο φυσικό σημείο.

Η εκτίμηση που έχει γίνει από την Convert Group, συμβουλευτικής εταιρείας με ειδίκευση στο online grocery, είναι ότι oι Έλληνες θα αγοράζουν προϊόντα αξίας 380 εκατ. ευρώ το 2020 από online σούπερ μάρκετ. Σε λιγότερο από 4 χρόνια, λοιπόν, σχεδόν θα εικοσαπλασιαστεί ο τζίρος τους.

Αν επιτευχθεί αυτός ο online τζίρος το 2020, τότε θα αντιπροσωπεύει το 4% του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων (10 δισ. ευρώ).