Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο του ΟΤΕ – Στόχος η άντληση 500 εκατ. ευρώ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ήδη το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι μεγάλο. Η διαδικασία αναμένεται να κλείσει το μεσημέρι.

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το επταετές ομόλογο του ΟΤΕ, με στόχο την άντληση 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η ζήτηση είναι ενισχυμένη και το βιβλίο προσφορών αναμένεται να κλείσει σε λίγες ώρες, κοντά στις 12:00 μ.μ ώρα Λονδίνου. Το αρχικό επιτόκιο τοποθετείται στο 1,4% περίπου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Deutsche Telecom – η οποία κατέχει το 46% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ – αναμένεται να αγοράσει το 20% της έκδοσης.

Κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι τράπεζες Goldman Sachs και BNP Paribas οι οποίες και διοργάνωσαν την Δευτέρα τηλεδιασκέψεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Ανάδοχοι της έκδοσης είναι και οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες οι Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.

Το ομόλογο λήξης 24 Σεπτεμβρίου 2026 αναμένεται να έχει αξιολόγηση ΒΒ+ από τον οίκο S&P. Αξίζει να σημειωθεί πως ο τίτλος είναι WNG (will not grow), δηλαδή ότι το ποσό της άντλησης δεν αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 500 εκατ. ευρώ, ενώ ο ΟΤΕ  θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια της έκδοσης για αναχρηματοδότηση του δανεισμού του.

Η διοίκηση του Οργανισμού σχεδιάζει την αποπληρωμή των ομολόγων λήξης 2/12/2019 ύψους 350 εκατ. ευρώ που φέρουν επιτόκιο 4,375%, ενώ τον Ιούλιο του 2020 λήγει ομόλογο ύψους 700 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 3,5%.