«Ανοιχτός στην ιδέα» της εξαγοράς της Silicon Valley Bank ο Έλον Μασκ

«Ανοιχτός στην ιδέα» της εξαγοράς της Silicon Valley Bank ο Έλον Μασκ
Elon Musk Twitter account seen on Mobile with Elon Musk in the background on screen, seen in this photo illustration. On 19 February 2023 in Brussels, Belgium. (Photo illustration by Jonathan Raa/NurPhoto) (Photo by Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP

«Ανοιχτός στην ιδέα» της εξαγοράς της Silicon Valley Bank μετά την κατάρρευσή της, δήλωσε πως είναι ο Έλον Μασκ.

Το σχόλιο του δισεκατομμυριούχου έγινε όταν ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Razer (εταιρεία που εμπορεύεται υπολογιστές gaming) Μιν-Λιανγκ Ταν έγραψε σε ανάρτησή του ότι πιστεύει πως το Twitter πρέπει να αγοράσει την SVB και να γίνει ψηφιακή τράπεζα. Ο Μασκ του απάντησε: «Είμαι ανοιχτός στην ιδέα».

Μετά την αιφνίδια κατάρρευση της Silicon Valley Bank – στη δεύτερη μεγαλύτερη τραπεζική χρεοκοπία στα χρονικά των ΗΠΑ – ο μητρικός όμιλος SVB Financial Group βρίσκεται στο «κυνήγι» αγοραστή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Μασκ προχώρησε πέρυσι στην πώληση μετοχών της Tesla για χρηματοδοτήσει την εξαγορά του Twitter, πλήττοντας έτσι την τιμή της μετοχής. Συγκεκριμένα, πούλησε μετοχές αξίας 8,5 δισ. δολαρίων τον Απρίλιο, 6,9 δισ. τον Αύγουστο, 3,95 δισ. τον Νοέμβριο και 3,6 δισ. τον Δεκέμβριο (συνολικά σχεδόν 23 δισ. δολάρια).

Ένας χρήστης του Twitter υποστήριξε την ιδέα, λέγοντας «τι ευκαιρία!», αλλά ένας άλλος που ονομάζεται Sanjay απάντησε: «Και να πουλήσεις άλλα 20 δισεκατομμύρια δολάρια μετοχές της Tesla. Όχι, ευχαριστώ»!

Η Silicon Valley Bank έκλεισε την Παρασκευή από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ μετά από καταθέσεις, εξήγησε ο Sindhu Sundar του Insider.

Οι ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων κινήθηκαν προς απόσυρση κεφαλαίων την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, συγκλονισμένοι από την πτώση της τιμής της μετοχής της τράπεζας που ακολούθησε την αύξηση κεφαλαίου που ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Διαβάστε σχετικά:

Η ζωή του Έλον Μασκ γίνεται ντοκιμαντέρ και ο δισεκατομμυριούχος δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος

Tα μέτρα που εξετάζουν οι ΗΠΑ μετά την απρόσμενη πτώχευση της Silicon Valley Bank