Ansys: Προσφέρει δωρεάν το περιεχόμενο του IDEAS Forum με σημαντικούς ομιλητές από ηγέτιδες εταιρείες της βιομηχανίας

Ansys: Προσφέρει δωρεάν το περιεχόμενο του IDEAS Forum με σημαντικούς ομιλητές από ηγέτιδες εταιρείες της βιομηχανίας
Το Ψηφιακό Φόρουμ IDEAS, διερεύνησε τη σημασία της προσομοίωσης για την ανάλυση και τη βελτιστοποίηση της ισχύος, των επιδόσεων και της αξιοπιστίας των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων (IC).

Η Ansys πραγματοποίησε την πρώτη της εικονική εκδήλωση, αφιερωμένη στους σχεδιαστές και στους υπευθύνους λήψης αποφάσεων της βιομηχανίας ημιαγωγών με θέμα «Innovative Designs Enabled by Ansys Semiconductors (IDEAS) Digital Forum» και προσφέρει το περιεχόμενο on-demand.

Η διήμερη, παγκόσμιου βεληνεκούς εκδήλωση φιλοξένησε διακεκριμένους ομιλητές από ηγέτιδες εταιρείες όπως: Nvidia, Arm, Google, Broadcom, Intel, Qualcomm, MediaTek, STMicroelectronics, Ericsson, Samsung, TSMC. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν προσομοιώσεις τεχνολογιών Multiphysics που χρησιμοποιούνται για την επαλήθευση ορισμένων από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα έργα σχεδίασης ολοκληρωμένων κυκλωμάτων (μικροτσίπ) στον κόσμο πριν την κατασκευή.

Πιο συγκεκριμένα το Ψηφιακό Φόρουμ IDEAS, διερεύνησε τη σημασία της προσομοίωσης για την ανάλυση και τη βελτιστοποίηση της ισχύος, των επιδόσεων και της αξιοπιστίας των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων (IC). Οι βασικοί ομιλητές και οι εισηγητές των εργαστηρίων, συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο η χρήση λύσεων ανάλυσης υψηλής πιστότητας, εξοικονομεί χρόνο στους σχεδιαστές και αυξάνει την αποδοτικότητα, μέσω καλύτερων εκτιμήσεων κατά την έναρξη της διαδικασίας σχεδίασης.

Κατά την διάρκεια του πρωτοποριακού αυτού Φόρουμ παρουσιάστηκαν τεχνολογικές λύσεις επικεντρωμένες σε μια σειρά θεμάτων και τρόπων σχεδίασης, όπως οι  υπολογιστές υψηλής απόδοσης, τα αναλογικά κυκλώματα υψηλών ταχυτήτων, η συσκευασία 2.5D/3D-IC ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, η ακεραιότητα τροφοδοσίας και η ανάλυση χαμηλής κατανάλωσης ισχύος σε επίπεδο μεταφοράς καταχωρητών (register transfer level, RTL).

«Η ανάλυση αποτελεί πλέον μια γενικευμένη απαίτηση για προηγμένα σχέδια ημιαγωγών“, δήλωσε ο John Lee, γενικός διευθυντής και αντιπρόεδρος της Ansys. “Η προσομοίωση της Ansys βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της χρήσης των ημιαγωγών στην τεχνολογία αιχμής, είτε πρόκειται για τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση, για υπολογιστές υψηλών επιδόσεων, 5G ή αυτόνομα οχήματα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων και η εξαιρετικοί ομιλητές αποτελούν μαρτυρία της δύναμης και της αξίας των λύσεων της Ansys.»