Ant Group: Στόχος τα 34,5 δισ. δολάρια στη μεγαλύτερη ΙΡΟ όλων των εποχών

Ant Group: Στόχος τα 34,5 δισ. δολάρια στη μεγαλύτερη ΙΡΟ όλων των εποχών
Η αποτίμηση της θα φτάσει τα $313 δισ. Ο κινεζικός γίγαντας χρηματοοικονομικής τεχνολογίας δήλωσε στο παρελθόν ότι θα μοιράσει την έκδοση μετοχών του εξίσου σε Σανγκάη και Χονγκ Κονγκ, εκδίδοντας 1,67 δισ. νέες μετοχές σε κάθε τοποθεσία.

Η Ant Group, θυγατρική της Alibaba, έχει στόχο να συγκεντρώσει 34,5 δισ. δολάρια στη διπλή αρχική δημόσια προσφορά της (IPO) μετά τον καθορισμό της τιμής για τις μετοχές της τη Δευτέρα, καθιστώντας την ΙΡΟ τη μεγαλύτερη όλων των εποχών.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο κινεζικός γίγαντας χρηματοοικονομικής τεχνολογίας δήλωσε στο παρελθόν ότι θα μοιράσει την έκδοση μετοχών του εξίσου σε Σανγκάη και Χονγκ Κονγκ, εκδίδοντας 1,67 δισ. νέες μετοχές σε κάθε τοποθεσία.

Οι μετοχές της Ant Group στη Σανγκάη τιμολογούνται στα 68,8 γουάν η καθεμία. Η έκδοση 1,67 δισ. μετοχών θα συγκεντρώσει 114,94 δισ. γουάν ή 17,23 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη συναλλαγματική ισοτιμία που αναφέρεται στις επίσημες καταχωρίσεις.

Οι μετοχές της στο Χονγκ Κονγκ τιμολογούνται στα 80 δολάρια Χονγκ Κονγκ η καθεμία, συγκεντρώνοντας 133,65 δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ ή $17,24 δισ.

Η ΙΡΟ συνολικά θα συγκεντρώσει 34,5 δισ. δολάρια, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να πάει και υψηλότερα εάν ενεργοποιηθεί η επιλογή επιπλέον διάθεσης μετοχών (overallotment option), ανάλογα με τη ζήτηση. Η αποτίμησή της θα φτάσει στα $313 δισ. με βάση τις τιμές διάθεσης των μετοχών.