Οι άνθρωποι που «μοιράζονται» την αγάπη για τον συνάνθρωπο

Οι άνθρωποι που «μοιράζονται» την αγάπη για τον συνάνθρωπο

Οι ιδρυτές του «Μοιράζομαι» μιλούν για την προσπάθεια τους να δώσουν βοήθεια σε όποιον συνάνθρωπο μας το έχει ανάγκη. 

Με μότο το «Μοιράζομαι σημαίνει ευτυχία», το «Μοιράζομαι», μια νέα φιλανθρωπική οργάνωση με ιδρυτές τον Γιώργο Λάγιο και τον Στάθη Ντουραμάκο, ήρθε ως αποτέλεσμα της επιθυμίας τους να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους και να προσφέρουν στο κόσμο.

Το moirazomai.gr, είναι μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που απευθύνεται σε όλους αυτούς που θέλουν να προσφέρουν και αποτελεί χείρα βοηθείας σε όλους όσους έχουν ανάγκη. Μια διαφορετική μη κερδοσκοπική οργάνωση παροχής βοήθειας, που λειτουργεί με βάση τη διαφάνεια και σκοπό το να καταλήξει όντως στον προορισμό της η οποιαδήποτε είδους προσφορά.

Γιώργος Λάγιος και Στάθης Ντουραμάκος
Γιώργος Λάγιος και Στάθης Ντουραμάκος
Γιώργος Λάγιος και Στάθης Ντουραμάκος

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους οργανισμούς, στο Μοιράζομαι, όσοι θέλουν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας έχουν άμεση επαφή μαζί τους, χωρίς κανέναν μεσάζοντα, και ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει ποια ανάγκη μπορεί και θέλει να καλύψει, μέσω των διαφορετικών αγγελιών που αναρτώνται στο moirazomai.gr. Το Μοιράζομαι δε συλλέγει και δεν παραλαμβάνει αγαθά, παρά δίνει τη δυνατότητα σε αυτόν που θέλει να προσφέρει, να δώσει ο ίδιος ό,τι επιθυμεί στον τελικό αποδέκτη. Και το κυριότερο είναι ότι στο Μοιράζομαι δεν διαχειρίζονται χρήματα. Η μόνη χρηματική συναλλαγή που μπορεί να γίνει είναι η ενίσχυση του οργανισμού με σκοπό την κάλυψη των λειτουργικών του εξόδων, μιας και δεν λαμβάνει κάποια κρατική ή άλλου είδους επιχορήγηση.

Ο οργανισμός εδώ και οκτώ μήνες καλύπτει ανάγκες που σχετίζονται με την υγεία, το φαγητό, τα ρούχα, τη στέγαση και γενικά τις βασικές ανάγκες. Όσοι χρειάζονται βοήθεια έρχονται είτε άμεσα σε επαφή με την ομάδα, είτε μέσω κάποιας δημόσιας υπηρεσίας ή κάποιου άλλου συνεργαζόμενου οργανισμού.

 

Η ομάδα του Μοιράζομαι αξιολογεί τις ανάγκες, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του έργου τους, δίνει διαπιστευτήρια πως η ανάγκη είναι πραγματική και ενεργοποιείται ένα ολόκληρο δίκτυο ανθρώπων, ώστε να καλυφθεί η ανάγκη όσο πιο γρήγορα γίνεται. Η αγγελία αναρτάται και ενημερώνονται εταιρείες και ιδιώτες που μπορούν να βοηθήσουν.

Σήμερα η ομάδα έχει καταφέρει να καλύψει περισσότερες από 170 ανάγκες, με τις ανάγκες υγείας να καλύπτονται σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Το Μοιράζομαι έχει θέσει ως έναν από τους βασικούς στόχους του την ευαισθητοποίηση του κοινού. Εξαιτίας του χαμηλού ποσοστού του εθελοντισμού στην Ελλάδα, ο οργανισμός δημιουργήθηκε ώστε να ενεργοποιήσει τον κόσμο να δραστηριοποιηθεί και να αναπτύξει μια ουσιαστική σχέση με τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη για βοήθεια. Να βιώσει από κοντά τη χαρά του να μοιράζεσαι. Και ο κόσμος φαίνεται πως συμμετέχει και θέλει να συμμετέχει ενεργά. Συχνά άτομα που δέχονται βοήθεια, παρέχουν μετά από καιρό τη δική τους βοήθεια! Έτσι συμπληρώνεται ένας κρίκος αλληλεγγύης, που ήταν ένας από τους αρχικούς στόχους των ιδρυτών.

 

Ο απώτερος σκοπός είναι να μεταδοθεί η «σκέψη» αυτή. Η «φανερή» βοήθεια να αποκτήσει παγκόσμια εμβέλεια. «Πριν οι άνθρωποι δεν ήταν τόσο δεκτικοί στο να βοηθήσουν, σήμερα που ξέρουν πού πηγαίνει η βοήθεια τους το κάνουν», ξεκαθαρίζουν. Κύριο μέλημα τους είναι να δώσουν βήμα σε όσους θέλουν να προσφέρουν βοήθεια.

Ο οργανισμός βασίζεται ως επί το πλείστον στη βοήθεια των εθελοντών, χωρίς εκείνους δε θα είχαν καταφέρει τίποτα, όπως χαρακτηριστικά παραδέχονται. Η Κατερίνα, η Τατιάνα, η Μαρίτα, η Βάσω, η Μαργκώ, ο Δημήτρης, η Μαριάντζελα, η Θεοδώρα, ο Αλέξης είναι η «κρυφή δύναμη» του Μοιράζομαι.

Διαβάστε ακόμα:

Η ελληνική Basketo γίνεται ο σύμμαχος του Έλληνα αγρότη

Όταν η πρακτική άσκηση στις επιχειρήσεις αποκτά νόημα

Η νέα λίστα 40 under 40 αποκλειστικά στο FortuneGreece