Ανθρωπιστική βοήθεια από τη Νότια Κορέα προς την Ελλάδα για τους πυρόπληκτους

Ανθρωπιστική βοήθεια από τη Νότια Κορέα προς την Ελλάδα για τους πυρόπληκτους
Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα και απεικονίζει καμένο σπίτι, μετά την θανατηφόρα και καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, κοντά στην Αθήνα, Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018. Στους 88 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς στις 2 τα ξημερώματα κατέληξε στο ΚΑΤ γυναίκα 42 ετών η οποία ήταν διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ, Σάββατο 28 Ιουλίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κορέας αποφάσισε να συνεισφέρει ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 300.000 δολαρίων προς την Ελλάδα για τους πληγέντες της πυρκαγιάς.

Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κορέας αποφάσισε να συνεισφέρει ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 300.000 δολαρίων προς την Ελλάδα για τους πληγέντες της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στην Αττική. Η πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας, με ανακοίνωσή της, εκφράζει για ακόμη μια φορά τη θλίψη και τη συμπόνια προς τις οικογένειες των θυμάτων, και προσδοκά ότι η συνεισφορά τής ανθρωπιστικής βοήθειας εκ μέρους της κυβέρνησης της Κορέας επιβεβαιώνει τις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών και συμβάλει στην ανακούφιση και την αποκατάσταση στις πληγείσες περιοχές.

Μάλιστα, η ίδια η πρεσβεία έδειξε την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στους πληγέντες των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική.

Στις 26 Ιουλίου προσωπικό της πρεσβείας μαζί με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Τσόνμπουκ της Σεούλ που βρίσκονταν στη χώρα μας για επίσκεψη, συμμετείχαν στην υπερπροσπάθεια των εθελοντών στο συντονιστικό κέντρο του Δήμου Μαραθώνα και ευχήθηκαν «το μήνυμα νίκης του ιστορικού Μαραθώνα να αναγεννηθεί και να γίνει μήνυμα ελπίδας στις δύσκολες στιγμές που περνά η Ελλάδα».

Από την πλευρά της Ελλάδας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εξέφρασε χθες τις δημόσιες ευχαριστίες του για τη συμβολή της Δημοκρατίας της Κορέας στην ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου, επισημαίνοντας πως «δείχνει έμπρακτα τα αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης του κορεατικού λαού προς τον ελληνικό λαό». «Η απόφαση της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Κορέας, να συνεισφέρει, με 300 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ, στον σχετικό λογαριασμό που σύστησε η ελληνική κυβέρνηση κοινοποιήθηκε σήμερα [χθες] στον κ. Βούτση, από την πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας στην Αθήνα» σημειώνεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Βουλής των Ελλήνων.

Εξάλλου στην ανακοίνωση της πρεσβείας επισημαίνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κορέας Μουν Τζε-ιν, με επιστολή του προς τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο, στις 26 Ιουλίου, είχε εκφράσει τα βαθιά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό. Μάλιστα, συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στον ελληνικό λαό εξέφρασε, μέσω του μηνύματος συμπαράστασης και αλληλεγγύης, προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Λι Νακ Γιον, ο οποίος επισκέφθηκε την Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο.