Αντίδραση της αμερικανικής και της βρετανικής πρεσβείας για την άδεια στον Κουφοντίνα

Αντίδραση της αμερικανικής και της βρετανικής πρεσβείας για την άδεια στον Κουφοντίνα
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας εξέρχεται από τις φυλακές Κορυδαλλού, με διήμερη άδεια, υπό τη συνοδεία της συνηγόρου του Ιωάννας Κούρτοβικ, την Πέμπτη 09 Νοεμβρίου 2017. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας που έχει καταδικαστεί σε 11φορές ισόβια κάθειρξη για τη δράση του στη τρομοκρατική οργάνωση «17Ν», έλαβε 48ωρη άδεια, με αυστηρούς περιοριστικούς όρους . Βγήκε σήμερα από τη φυλακή για πρώτη φορά μετά το 2002, όταν παραδόθηκε. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Τι έγραψαν στο Twitter οι διπλωμάτες των δύο χωρών στην Ελλάδα.

 

Τη λύπη τους για την απόφαση του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού, να δώσει 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, εκφράζουν με αναρτήσεις τους στο Twitter, οι πρέσβεις των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ αναφέρει στη δική του ανάρτηση, που συνοδεύεται από φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται μια ενθυμητική πλάκα που είναι αφιερωμένη στη μνήμη των 4 Αμερικανών και του Έλληνα, οδηγού του Τζορτζ Τσάντες, που δολοφονήθηκαν από τη 17 Νοέμβρη:

«Προσθέτω τη φωνή μου σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα της Ελλάδας, που εκφράζουν τη βαθύτατη λύπη τους για την απόφαση του συμβουλίου των φυλακών να απελευθερώσει έναν καταδικασμένο τρομοκράτη, δολοφόνο και ηγέτη της 17 Νοέμβρη. Οι δημοκρατίες μας στηρίζονται σε ανεξάρτητους δικαστικούς θεσμούς, αλλά η σημερινή άδεια ατιμάζει τη μνήμη των θυμάτων και των οικογενειών τους».

Από τη μεριά της, η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Κέιτ Σμιθ, με ανάρτησή της στα ελληνικά, που συνοδεύεται και από μία πλάκα η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Στίβεν Σόντερς, αναφέρει: «Σεβόμαστε την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όμως, είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι από την απόφαση να δοθεί άδεια από τη φυλακή σε έναν τρομοκράτη δολοφόνο και συμμεριζόμαστε τον πόνο που προκαλεί η απόφαση αυτή στις οικογένειες των θυμάτων».