Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ με αφορμή την ΕΡΤ

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ με αφορμή την ΕΡΤ

Για «δώρο της ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου.

Για απαξίωση του κοινοβουλίου από τους κυβερνητικούς εταίρους, υποκρισία και αναξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ και για «δώρο της ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, αναφορικά με την «επιλογή να μη συζητηθεί στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ».

Ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζει ότι η εξέλιξη αυτή είναι ένα δώρο της ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ, ώστε να κρυφτεί και μην πάρει θέση σε αυτήν την πραξικοπηματικού χαρακτήρα κίνηση, που έκλεισε τη δημόσια ΕΡΤ και τραυμάτισε την ενημέρωση και τη δημοκρατία.

Διαβάστε ακόμη: Υπογραφή τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ

«Η Βουλή οφείλει να κυρώσει ή να απορρίψει την ΠΝΠ», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ, καθώς η καταληκτική ημερομηνία (18/10/13) είναι υποχρεωτική και ζητάει να εισαχθεί άμεσα σε ψήφιση η κοινή πρόταση νόμου των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για μη κύρωση της Πράξης αυτής και για αναδρομική και εξ υπαρχής ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης κατάργηση της ΕΡΤ.

«Η ΔΗΜΑΡ καλεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην αποδεχθούν τη μεθόδευση μη ψήφιση της πρότασής τους μέχρι τη στιγμή που η Πράξη θα έχει αποβάλει αυτοδίκαια την ισχύ της, αλλά θα έχει επιβάλει οριστικά τα αποτελέσματά της».

«Πάγια και αμετακίνητη θέση του ΚΚΕ είναι τόσο η κατάργηση της αντιδραστικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με βάση την οποία έκλεισε η ΕΡΤ και απολύθηκαν οι εργαζόμενοί της, όσο και η κατάργηση του σχετικού νόμου για την ΕΡΤ που ακολούθησε», επισημαίνει σε σχόλιό του το ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ