Οι αντιδράσεις οδήγησαν σε παραίτηση τον αντιπρύτανη του ΑΠΘ

O Γιάννης Τζιφόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του μετά το κύμα αντιδράσεων που προκάλεσε η δήλωσή του περί «φασιστοποίησης της εξουσίας».

Την παραίτηση του υπέβαλε πριν από λίγο και έγινε αποδεκτή από τον πρύτανη του ΑΠΘ, Περικλή Μήτκα ο αντιπρύτανης του Ιδρύματος, Γιάννης Τζιφόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, «ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Περικλής Μήτκας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Αναπληρωτή Πρύτανη, Καθηγητή Ιωάννη Τζιφόπουλου. Οι δηλώσεις του κ. Τζιφόπουλου, όπως παρουσιάστηκαν σήμερα στα Μ.Μ.Ε., δεν εκφράζουν, σε καμία περίπτωση, τις θέσεις και τις απόψεις της Πρυτανείας του Α.Π.Θ.».

Νωρίτερα, ο κ. Τζιφόπουλος, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι της Πιερίας και αναφερόμενος στην κρίση στα ΑΕΙ είπε χαρακτηριστικά:

«Φοβάμαι ότι πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέση εξουσίας αλλιώς δεν καταλαβαίνει ο Έλληνας. Εάν παραφέρεσαι να τρως μια σφαλιάρα για να συμμαζεύεσαι, όπως γίνεται στη Γερμανία, στον Καναδά, την Αυστραλία, σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου. Δεν μπορούμε να ψηφίζουμε νόμους και να μην τους τηρούμε».

Σκληρή και άμεση ήταν η αντίδραση των φοιτητών φιλολογίας,ο οποίος κατηγορεί τον κ. Τζιφόπουλο ότι:

«Ανήμπορος ν’ αντεπεξέλθει ως πρόεδρος του τμήματος φιλολογίας στις πιέσεις του φοιτητικού συλλόγου, κατέληγε ευθυνόφοβα σε μια μόνιμη απειλή παραίτησης από τα καθήκοντά το» και προσθέτει ότι «Εμείς να τους θυμίσουμε τη ρήση του Τζον Λοκ, του κυριότερου αντιπροσώπου του αγγλικού εμπειρισμού, ότι «οι γνώσεις αξίζουν όταν τις κατέχουν άνθρωποι με σωστή συμπεριφορά»