Αντιμέτωπη ακόμη και με άτακτη πτώχευση η Folli Follie

Αντιμέτωπη ακόμη και με άτακτη πτώχευση η Folli Follie

Απορρίφθηκε η αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας της εταιρείας - Σε αναζήτηση επενδυτών για σωτηρία. 

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Folli Follie, καθώς απορρίφθηκε από το δικαστήριο η αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής για υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας.

Πλέον η εταιρεία πρέπει να αντιμετωπισει πολλές δικαστικες διεκδικήσεις από τους πιστωτές της, γεγονός που σημαίνει ότι θεωρητικά δεν αποκλείεται ακόμα και η άτακτη πτωχευσή της. Δεδομένης της αρνητικής έκβασης οι νομικοί της παραστάτες αναζητούν τρόπο ώστε όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να συγκλίνουν σε μία συμφωνία έστω και την ύστατη ώρα.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη συζήτηση της αίτησης της Folli – Follie στο Πρωτοδικείο, οι δικηγόροι της υποστήριξαν ότι εάν στην εταιρεία δεν δοθεί προστασία σε τρεις με τέσσερις μήνες θα οδηγηθεί σε πτώχευση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι συνήγοροι της Folli Follie «υπάρχει συμφωνία του 54% των αιτούντων πιστωτών» την στιγμή που «η εταιρεία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για να εξυγιανθεί» και «χρειάζεται μια ανάσα ζωής για τρεις με τέσσερις μήνες».

Επισήμαναν δε οι συνήγοροι πως οποιαδήποτε μεταβολή στα οικονομικά της εταιρείας μπορεί να αποβεί καταστροφική.

Η εταιρεία είναι σε διαπραγματεύσεις με δυνητικούς επενδυτές για μία λύση , που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση τόσο βραχυπρόθεσμα για λειτουργικές δραστηριότητες και αναδιοργάνωση όσο και μακροπρόθεσμα για βιώσιμη ανάπτυξη του ομίλου, μετά την περιπέτεια.

Εάν πείσει με το business plan τότε θα μπορεί να προχωρήσει άμεσα σε διακανονισμό οφειλών προς προμηθευτές, εξόφληση οφειλών στο Δημόσιο και εξόφληση των τραπεζών.