«Αντιμέτωποι» Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ

«Αντιμέτωποι» Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα συμπέσουν -κατά πάσα πιθανότητα- για λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο. 

«Αντιμέτωποι» είναι πιθανό να έρθουν αύριο στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, οι οποίοι θα συμπέσουν -κατά πάσα πιθανότητα- για λίγη ώρα στην ίδια πόλη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός στις 10 το πρωί θα εγκαινιάσει την 78η ΔΕΘ και στην ομιλία που θα κάνει στη συνέχεια αναμένεται να αναφερθεί στους μέχρι τώρα καρπούς της πολιτικής της κυβέρνησης και στην περαιτέρω πορεία για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ιδιαίτερη αναφορά αναμένεται να κάνει στις προσπάθειες της κυβέρνησης για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του 2013, κάτι που θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση ως διαπραγματευτικό εργαλείο με την τρόικα.

Ακόμη αναμένεται να κατηγορήσει και την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση που τηρεί. Δεν αποκλείεται να προστεθεί στο πρόγραμμα του και κάποια άλλη δραστηριότητα, μετά την ομιλία και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Συνάντηση Σαμαρά-παραγωγικών φορέων εν όψει ΔΕΘ

Το πρόγραμμα Τσίπρα για τη ΔΕΘ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 12:00 και στις 12.30 θα έχει συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, στα γραφεία του κόμματος. Στον ίδιο χώρο θα συναντηθεί στη 1.30 μ.μ. με τον υπουργό Πολιτισμού της Βολιβίας Pablo Cesar Groux Canedo, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένος της πρωτοβουλίας SOSτε το νερό, που αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Στις 6 το απόγευμα θα πάρει μέρος, μαζί με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, στο άγαλμα του Βενιζέλου, κατά της πολιτικής των Μνημονίων και μετά θα επισκεφθεί το κτίριο της ΕΤ- 3 όπου θα δώσει συνέντευξη στο ενημερωτικό πρόγραμμα που εκπέμπουν οι απολυμένοι.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για τη ΔΕΘ στο Fortune

Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί και πάλι τη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 13, 14, 15 Σεπτεμβρίου για την 78η ΔΕΘ. Την Παρασκευή (13/9) θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ και θα συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών φορέων, ενώ την Κυριακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Την Κυριακή θα επισκεφθεί την 78η ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα μιλήσεις προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.

Δείτε το πρόγραμμα όλων των πολιτικών αρχηγών εδώ