Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής: «Έγινε μάχη στους Θρακομακεδόνες, γλιτώσαμε το κάψιμο πολλών σπιτιών»

Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής: «Έγινε μάχη στους Θρακομακεδόνες, γλιτώσαμε το κάψιμο πολλών σπιτιών»
Ελικόπτερο της πυροσβεστικής πραγματοποιεί ρίψεις νερού πάνω από το μέτωπο της φωτιάς όπως αυτό φαίνεσαι από τον οικισμό Δροσοπηγή, Αθήνα, Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021. Τρεις σοβαρές αναζωπυρώσεις που έχουν πάρει διαστάσεις στη Βαρυμπόμπη έχουν προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πιο σημαντική σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, είναι προς το Ολυμπιακό χωριό γι αυτό και εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της Δροσοπηγής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η συμβολή επίγειων και εναέριων μέσων ήταν καθοριστική για την έκβαση του πύρινου μετώπου στους Θρακομακεδόνες.

Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή, στους Θρακομακεδόνες μίλησε στο «Mega Σαββατοκύριακο» ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Θανάσης Αυγερινός.

Η συμβολή επίγειων και εναέριων μέσων ήταν καθοριστική για την έκβαση του πύρινου μετώπου στους Θρακομακεδόνες. Όπως ανέφερε ο κ. Αυγερινός τα ξημερώματα του Σαββάτου αφότου πληροφορήθηκε για έλλειψη πυροσβεστικών οχημάτων επικοινώνησε με τον Αττικάρχη της Πυροσβεστικής και εστάλησαν 10 οχήματα με την παρέμβασή τους να είναι καίρια.

«Εδώ έγινε μια μάχη, γλιτώσαμε το κάψιμο πολλών σπιτιών τελευταία στιγμή. Μίλησα με τον δήμαρχο και μου μετέφερε ότι τα πυροροσβεστικά ήταν ελάχιστα.

Επικοινώνησα με τον Αττικάρχη της πυροσβεστικής ο οποίος μας έστειλε 10 οχήματα εδώ και άλλα 12 στην Βαρυμπόμπη και σώσαμε πολλά σπίτια», σημείωσε.

Αναφορικά στην καταγραφή των ζημιών, τόνισε ότι για τα σπίτια αρμόδιος είναι ο δήμος και για τις επιχειρήσεις η περιφέρεια. «Από Δευτέρα το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει η καταγραφή», ανέφερε.

«Ενεργά στους Θρακομακεδόνες δεν έχουμε. Έχουμε μικροαναζοπυρώσεις που τις ελέγχουμε. Στον κόμβο Μαρκόπουλου Ωρωπού θα πάμε τώρα, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Έκανα τόσες εκκλήσεις στον κόσμο να ακούει τις Αρχές στις εκκενώσεις. Έκανα συνέχεια εκκλήσεις για να φύγει ο κόσμος. Όλοι έκαναν τεράστια προσπάθεια. Να μην ξεχνάμε τα ζωάκια όταν φεύγουμε.», υπογράμμισε κάνοντας λόγο για «τερατώδη» φωτιά.

Ήταν ωστόσο αισιόδοξος για τον αριθμό των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιές στους Θρακομακεδόνες, ενώ όπως είπε θα υπάρξει συνεργασία με μια εταιρεία για παροχή ζωοτροφών σε φιλοζωϊκά σωματεία και συλλόγους.