Αντίποινα της Άγκυρας: Διακόπτει τη συμφωνία με την Ελλάδα για τους πρόσφυγες

Αντίποινα της Άγκυρας: Διακόπτει τη συμφωνία με την Ελλάδα για τους πρόσφυγες

Ένα ακόμα χαρτί επιστράτευσε η Άγκυρα προκειμένου να ασκήσει πίεση στην Ελλάδα, αναφορικά με την έκδοση των οκτώ Τούρκων πραξικοπηματιών.

Το «πάγωμα» της συμφωνίας επανεισδοχής με την Ελλάδα για τους πρόσφυγες ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters που επικαλείται την τουρκική Hurryiet. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε πως η Τουρκία διακόπτει τη συμφωνία με την Ελλάδα για την επανεισδοχή προσφύγων.

Λίγες ώρες μετά την κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας στην οποία έθεσε τις ναυτικές δυνάμεις στο Αιγαίο, η Τουρκία ανακοινώνει ότι η συμφωνία επανειοσδοχής προσφύγων έχει σταματήσει.

Αναφερόμενος στο γεγονός των οκτώ πραξικοπηματιών, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, ο Τσαβούσογλου είπε: «Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να λύσει αυτήν την κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα βλέπουμε ότι η Ελλάδα έχει πολύ σοβαρές πιέσεις από τη Δύση. Πόσο μάλλον οι Έλληνες δικαστές. Γνωρίζουμε όμως ότι έχουν μεγάλη πίεση από τη Δύση, υπάρχει συμφωνία μετανάστευσης με την ΕΕ και έχουμε διμερή συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα, έχουμε σταματήσει τη συμφωνία επανεισδοχής και θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας με την Ελλάδα». είπε.