Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές: Στον Παυλόπουλο σήμερα ο Τσίπρας

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές: Στον Παυλόπουλο σήμερα ο Τσίπρας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (Δ) μιλά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (Α) στη σημερινή τους συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την χθεσινή απόφαση του Eurogroup. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στο Προεδρικό Μέγαρο θα μεταβεί το απόγευμα ο πρωθυπουργός, ζητώντας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών για τις 7 Ιουλίου. Ακολούθως, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 18:30 το απόγευμα θα δεχτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, θα δεχθεί αύριο Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 και ώρα 18.30, τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα».

Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Αμέσως μετά, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το προεκλογικό Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο βασίζεται σε τέσσερις άξονες, τα εργασιακά, την οικονομική ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος και τη δημόσια διοίκηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εξαγγείλει, μεταξύ άλλων, 500.000 νέες θέσεις εργασίας, νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2020 σε συνάρτηση και με την οικονομική ανάπτυξη, καθώς και φοροελαφρύνσεις, κυρίως για τη μεσαία τάξη. Μεταξύ άλλων θα εξαγγελθεί η μείωση του ποσοστού προκαταβολής φόρου των ελεύθερων επαγγελματιών από το 100% που είναι σήμερα στο 50%.