Αντίστροφη μέτρηση για το “Καλάθι του Νοικοκυριού”

Αντίστροφη μέτρηση για το “Καλάθι του Νοικοκυριού”
Ράφια με προϊόντα σε σούπερ μάρκετ, κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου για το «καλάθι του νοικοκυριού», σε σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022. Από σήμερα Τετάρτη ξεκινά να εφαρμόζεται το «καλάθι του νοικοκυριού» σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε προχθές ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Στόχος του μέτρου είναι η διασφάλιση χαμηλών τιμών για μια ομάδα προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, που καθορίστηκαν από το υπουργείο ενώ κάθε επιχείρηση σούπερ μάρκετ θα επιλέγει αυτόνομα τους κωδικούς των προϊόντων που θα εντάσσονται στο καλάθι και τις τιμές τους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για 34η εβδομάδα εφαρμογής του καλαθιού του νοικοκυριού οι τιμές, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, διατηρούνται σταθερές.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου έχει παραταθεί η ισχύς του καλαθιού του νοικοκυριού, στο μεταξύ για 34η εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου, (21/6/2023 – 27/6/2023) οι τιμές, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, διατηρούνται σταθερές.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, από τα 1.206 προϊόντα του καλαθιού του νοικοκυριού:

-44 προϊόντα (3,65%) παρουσίασαν αύξηση,

– 25 (2,07%) παρουσίασαν μείωση και

– 1.137 (94,28%) παρέμειναν σταθερά.

Υπενθυμίζεται ότι η χρονική ισχύς του καλαθιού του νοικοκυριού, έχει παραταθεί μέχρι 30 Ιουνίου 2023, βάσει του Νόμου 5039/2023.

Αναλυτικά στον πίνακα το κόστος του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» ανά σούπερ μάρκετ και η μεταβολή του από την 33η στην 34η εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: