Άντονι Χόπκινς: To Όσκαρ που -αν κερδίσει- θα γράψει ιστορία

Άντονι Χόπκινς: To Όσκαρ που -αν κερδίσει- θα γράψει ιστορία
epa08007327 Welsh actor Anthony Hopkins poses on the AFI Fest 2019 red carpet during the premiere of 'The Two Popes' at TCL Chinese Theatre in Hollywood, USA, 18 November 2019. ‘The Two Popes’ will be released on Netflix on 20 December 2019. EPA/ADAM S DAVIS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν ο Άντονι Χόπκινς καταφέρει και κερδίσει το Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου στην 93η απονομή των βραβείων, τότε σίγουρα θα έχει σπάσει ένα μεγάλο ρεκόρ στην ιστορία του κινηματογραφικού θεσμού

Ο Άντονι Χόπκινς διεκδικεί στην 93η απονομή των βραβείων Όσκαρ, το βραβείο Α’ Ανδρικού ρόλου για τον ρόλο του στην ταινία «The Father». Αν καταφέρει και το κερδίσει, τότε σίγουρα θα έχει σπάσει ένα μεγάλο ρεκόρ στην ιστορία του κινηματογραφικού θεσμού.

Η ταινία «The Father» βασίζεται στην ιστορία ενός ηλικιωμένου άντρα ο οποίος παλεύει με την γεροντική ανία καθώς αυτή επιδεινώνεται. Ο Άντονι Χόπκινς καταφέρνει να δραματοποιήσει τον ρόλο του και να μεταφέρει με απόλυτη φυσικότητα στον θεατή τις δυσκολίες και τις συνέπειες που έχει μία τέτοια ασθένεια και συναντάται πολύ συχνά στις οικογένειες.

Το 1968, η 80χρονη Έντιθ Έβανς  πέρασε στο… πάνθεον των υποψήφιων υπερηλίκων που διεκδίκησε το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου για την ταινία «The Whisperers». Από τότε η Ακαδημία έχει θέσει 17 υπερήλικες ηθοποιούς ως υποψήφιους σε διάφορες κατηγορίες, όμως κανείς μέχρι φέτος, δεν έχει κατακτήσει ποτέ το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Ο 83χρονος Άντονι Χόπκινς με τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία The Father και την υποψηφιότητά του για Α’ ανδρικού σίγουρα έχει ήδη αφήσει πίσω του τον 79χρονο Ρίτσαρντ Φάρνσγουορθ, που το 2000 είχε προταθεί για Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού, για την ερμηνεία του στην ταινία «The Straight Story».

Ο Άντονι Χόπκινς είναι ο έβδομος γηραιότερος ηθοποιός που τίθεται υποψήφιος στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Στα φετινά βραβεία Όσκαρ, ο διάσημος 83χρονος ηθοποιός έχει για αντιπάλους τους:

  • Ριζ Αχμεντ για το «Sound of Metal»
  • Τσάντγουικ Μπόουζμαν για το «Ma Rainey’s Black Bottom»
  • Γκάρι Ολντμαν για το «Mank»
  • Στίβεν Γιούν για το «Minari»

Να θυμίσουμε ότι ο Άντονι Χόπκινς είχε κατακτήσει ήδη ένα βραβεία στην συγκεκριμένη κατηγορία, το 1992 για την αξέχαστη ερμηνεία του ως «Χάνιμπαλ Λέκτερ»  στην ταινία «Η Σιωπή των Αμνών».