Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ποιοι χρειάζονται έγγραφο για να μετακινηθούν

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ποιοι χρειάζονται έγγραφο για να μετακινηθούν
Αστυνομικοί υπάλληλοι εκτελούν ελέγχους στην κεντρική πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο, για την εφαρμογή των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020. Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με έγγραφα θα γίνονται οι μετακινήσεις τη νύχτα (00:30-05:00) λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Στα έγγραφα που χρειάζονται για τις μετακινήσεις μετά τις 00:30 τη νύχτα αναφέρθηκε την Τετάρτη σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς «τα μόνα έγγραφα που θα υπάρξουν θα είναι πιστοποιήσεις των εργοδοτών με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ, πού εργάζεται και πού τον απασχολεί η επιχείρηση και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας. Ουδείς άλλος θα κυκλοφορεί από τις 00:30 μέχρι τις 05:00».

Υπενθυμίζουμε ότι: Το μέτρο για την απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες αφορά σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και συγκεκριμένα:

Επίπεδο 3: Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέα-Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Λάρισα, Λέσβος, Μύκονος, Νήσοι Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Σέρρες, Τρίκαλα.

Επίπεδο 4: Καστοριά, Κοζάνη.

Δείτε ακόμη: Αλλαγές από σήμερα στο Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και Προστασίας από τον κορωνοϊό