Απαλλάχθηκε ο Ευ. Μυτιληναίος για την υπόθεση της ΔΕΗ στο Λαύριο

Απαλλάχθηκε ο Ευ. Μυτιληναίος για την υπόθεση της ΔΕΗ στο Λαύριο
Ο πρόεδρος της εταιρίας ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, Ευάγγελος Μυτιληναίος, μιλάει στο συνέδριο του Economist με θέμα: "Πόσο γρήγορα μπορούμε να αναπτυχθούμε. Ζωτικές ερωτήσεις για την Αμερική, την Ευρώπη και την Ελλάδα" στην Αθήνα Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Απαλλάχθηκε οριστικά ο επιχειρηματίας από το Εφετείο, καθώς όπως προέκυψε από την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, δεν προκύπτει ζημία για το δημόσιο, από τις πράξεις που του είχαν αποδοθεί.

Απαλλάχθηκε οριστικά ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος από το Εφετείο, καθώς όπως προέκυψε από την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, δεν προκύπτει ζημία για το δημόσιο, από τις πράξεις που του είχαν αποδοθεί. Απαλλακτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες αφορούσαν υπόθεση από 15ετίας, σχετικά με τη διαγωνιστική διαδικασία της ανάθεσης της μονάδας της ΔΕΗ στο Λαύριο, στην τότε θυγατρική ΜΕΤΚΑ.

Η ίδια υπόθεση είχε κριθεί και στο παρελθόν. Η πρώτη φορά ήταν με δικαστική απόφαση που δικαίωνε την εταιρεία του κ. Μυτιληναίου και η δεύτερη είχε καταλήξει με απαλλακτικό βούλευμα.