Απαλλάσσονται αγρότες και αλιείς από το τέλος επιτηδεύματος για το 2020

Απαλλάσσονται αγρότες και αλιείς από το τέλος επιτηδεύματος για το 2020
ÐÏÔÉÓÌÁÔÁ ÊÁÉ ÁËËÅÓ ÁÃÑÏÔÉÊÅÓ ÅÑÃÁÓÉÅÓ ÓÔÏ ÈÅÓÓÁËÉÊÏ ÊÁÌÐÏ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Την απαλλαγή των αγροτών και των αλιέων από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2020, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός.

Την απαλλαγή των αγροτών και των αλιέων από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2020, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Σε αναφορά του για τη μετά-Covid εποχή, ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι η ανάπτυξη θα έρθει από την περιφέρεια και σε αυτό το πλαίσιο το ΥΠΑΑΤ, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, έχει δώσει στους αγρότες πάνω από 470 εκατ. ευρώ, με τα 186 εκατ. ευρώ από αυτά να είναι από επιστρεπτέες προκαταβολές και τα υπόλοιπα είναι άμεσες ενισχύσεις σε ομάδες αγροτών σε όλη την Ελλάδα.

«Η κυβέρνηση στηρίζει τους Έλληνες αγρότες με όποιον τρόπο μπορεί. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε την ελληνική περιφέρεια» είπε σχετικά ο αρμόδιος υπουργός και πρόσθεσε: «Αν θέλουμε να πάμε στο επόμενο στάδιο μετά την πανδημία, η ανάπτυξη θα έλθει μέσα από την περιφέρεια. Και ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης ελπίζω- και γι’ αυτό δουλεύουμε- να είναι η αγροτική μας οικονομία».

Ανακοίνωσε τέλος ότι έχει εισηγηθεί τον εμβολιασμό των εργαζομένων στην κονσερβοποιία, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν στον συγκεκριμένο τομέα, αφού πρόκειται για μια σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα που εξαντλείται σε ένα δίμηνο, ενώ οι εργαζόμενοι εργάζονται σε κλειστούς χώρους.