Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον θάνατο του επικεφαλής της Total

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον θάνατο του επικεφαλής της Total

Οι ρωσικές αρχές προσάπτουν κατηγορίες παραβίασης των κανόνων ασφαλείας σε ασκούμενη ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου της Μόσχας.

Στην ελεγκτή της εναέριας κυκλοφορίας που είχε βάρδια όταν συνέβη το δυστύχημα στο αεροδρόμιο της Μόσχας που κόστισε τη ζωή στον επικεφαλής της πετρελαϊκής Total, Κριστόφ ντε Μαρζερί, την προηγούμενη εβδομάδα, «ρίχνουν» την ευθύνη οι ρωσικές αρχές.

Συγκεκριμένα, η ρωσική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση απήγγειλα σήμερα κατηγορίες σε βάρος της ασκούμενης, όπως φαίνεται, για παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας.

«Σε βάρος της ασκούμενης ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας Σβετλάνα Κριβσούν, η οποία έχει τεθεί υπό κατ’ οίκον περιορισμό, απαγγέλθηκαν σήμερα κατηγορίες για παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας που επέφεραν από αμέλεια το θάνατο τουλάχιστον δύο προσώπων», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ερευνητική επιτροπή.

Αν αποδειχθεί η ενοχή της, κινδυνεύει με φυλάκιση ως πέντε ετών, σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία.

Πρόκειται για την πρώτη απαγγελία κατηγοριών στην υπόθεση που οδήγησε στο θάνατο του Κριστόφ ντε Μαρζερί, δύο πιλότων και μιας αεροσυνοδού.

Το αεροπλάνο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της γιγάντιας γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Total συγκρούσθηκε κατά την απογείωσή του με ένα εκχιονιστικό όχημα τη νύκτα της 20ής προς την 21η Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας και στη συνέχεια συνετρίβη.

Η ρωσική δικαιοσύνη έχει ήδη θέσει υπό κράτηση τον οδηγό του εκχιονιστικού Βλαντίμιρ Μαρτινένκο, ο οποίος είχε σύμφωνα με τους ερευνητές 0,6 γραμμάρια αλκοόλ ανά λίτρο αίματος τη στιγμή του δυστυχήματος, καθώς και τον επικεφαλής των καθαριστών των διαδρόμων Βλαντίμιρ Λεντένιοφ, και τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας Αλεξάντρ Κρούγκλοφ, υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση.

Η Κριβσούν και ο υπεύθυνος για τον έλεγχο των πτήσεων Ρόμαν Ντουνάεφ είχαν από την πλευρά τους τεθεί ως τώρα υπό κράτηση κατ’ οίκον.