Απάντηση Μάρδα για το θερινό Νταβός: Μην είστε μίζεροι

Απάντηση Μάρδα για το θερινό Νταβός: Μην είστε μίζεροι

«Η εμμονή στο μέτριο και μικρό είναι μια έκφραση της μιζέριας που διακρίνει ένα συγκεκριμένο τρόπο οικονομικής σκέψης».

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook επέλεξε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, να δώσει την απάντησή του σε όσους άσκησαν δριμεία κριτική στην πρότασή του να μετατραπεί το νησί της Αιγιλείας σε θερινό Νταβός.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μάρδα:

«Η λατρεία του μέτριου, μικρού και της μιζέριας… Περί του “Νησιού της Τέχνης και της Φιλοσοφίας”, που το όνομά του είναι Αιγιλεία. H ιδέα: Δημιουργείται σε ένα νησί, μια υποδομή για ένα συνεδριακό κέντρο, όπου κάθε κράτος-μέλος του ΟΗΕ, όποιο επιθυμεί, θα κτίσει με δικά του χρήματα τη δική του εστία (μικρά οικήματα που θα εξυπηρετούν άτομα σε 20 πολυτελή δωμάτια).

Οι λάτρεις του μετρίου και των μικρών μεγεθών, αδυνατούν να συλλάβουν ένα επενδυτικό σχέδιο ενός μέσου μεγέθους, της τάξης των 1,6 δις ευρώ, που το θεωρούν ως Φαραωνικό έργο!!!. Γι’ αυτούς το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, μεγέθους μικρού έως μεσαίου. σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα, ήταν πρωτόγνωρο, εντυπωσιακό και μοναδικό μεγάλο έργο, όπως και οι αυτοκινητόδρομοί μας, οι οποίοι όμως κτίσθηκαν στην Ευρώπη πριν 20 περίπου χρόνια, εξυπηρετώντας αυτονόητες ανάγκες!. Η εμμονή στο μέτριο και μικρό είναι μια έκφραση της μιζέριας που διακρίνει ένα συγκεκριμένο τρόπο οικονομικής σκέψης».