Απάντηση Μεϊμαράκη σε Τσίπρα: Εγώ δεν είμαι δεμένος με την καρέκλα

Απάντηση Μεϊμαράκη σε Τσίπρα: Εγώ δεν είμαι δεμένος με την καρέκλα
(Ξένη δημοσίευση) Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλάει σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Λάρισα, στην Πλατεία Ταχυδρομείου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ανήθικη χαρακτήρισε την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ για το παλιό και το νέο στην πολιτική ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δίνοντας απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα που είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θέλει να γίνει πρωθυπουργός, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη συνέντευξή του στο Star Channel τόνισε ότι το ζήτημα είναι πως είμαστε σε μια μάχη και εφόσον ο λαός του εμπιστευτεί το τιμόνι θα το πάει με αποφασιστικότητα και «δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχουμε».

«Το θέμα δεν είναι αν θέλω ή δεν θέλω. Δεν είμαι αλαζόνας. Είπε ο κ. Τσίπρας ότι για οκτώ χρόνια θα εγκαινιάζει τη ΔΕΘ. Έχει τυφλωθεί. Ζητούμενο δεν είναι να γίνω πρωθυπουργός. Με βάση το Σύνταγμα θα πάρω την εντολή και θα σχηματίσω κυβέρνηση και θα είμαι πρωθυπουργός. Απλώς θέλω να αποδείξω ότι δεν είμαι δεμένος με την καρέκλα και αν αυτό είναι το μόνο θέμα, είμαι έτοιμος να το συζητήσω. Αν συμφωνούμε σε όλα και μου πει ότι δεν θέλει να είμαι πρωθυπουργός – που δεν το πιστεύω, γιατι θεωρώ ότι έχει δεοντολογία μέσα του – θα είμαι πρωθυπουργός με τα κόμματα που θα συμφωνήσουν αν το βάλει», ανέφερε.

Ευθέως βολές εξαπέλυσε κατά του Πάνου Καμμένου.

Σχολιάζοντας όσα λέει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ότι δεν συνεργάζεται με τη ΝΔ ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε χαρακτηριστικά ότι «Ο Πάνος είναι καλός να βγούμε, να φάμε, να πιούμε κανένα ποτηράκι, να πούμε καμιά κουβέντα παραπάνω, και μέχρι εκεί».

Επ’αυτού ο κ. Μεϊμαράκης απέδωσε τις επιθέσεις του κ. Καμμενου γιατί είπε, φαίνεται, πως δεν μπαίνει στη Βουλή.

«Μακάρι να μπει στη Βουλή γιατί θα βοηθήσει, αλλά δεν το βλέπω…», πρόσθεσε και στη συνέχεια ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους. «Δεν θέλω να σχολιάσω προεκλογικά τη συμπεριφορά Τσίπρα-Καμμένου γιατί θα υποβαθμίσουμε το διάλογο. Ακουσα και τον Καμμένο να αναφέρεται σε δικογραφίες και υποβρύχια κλπ. Ο Τσιπρας τα βάζει αυτά αν και τη βρώμικη δουλειά την κάνει ο Πάνος για να αποπροσανατολιστούμε από το μνημόνιο», είπε μεταξύ άλλων υπογραμμίζοντας πως ο κ. Καμμένος γνωρίζει τη διαδικασία γιατί έχουν πάει και για εκείνον δικογραφίες στη Βουλή.

Εξήγησε επ’αυτού πως όταν ο εισαγγελέας βρει θέμα βουλευτή ή υπουργού το στέλνει στη Βουλή, όπου το παραλαμβάνει ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, το ανακοινώνει στο σώμα και με 50 υπογραφές βουλευτών πάει για συζήτηση στην ολομέλεια, κάτι που – τόνισε – 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκαναν.

Επισήμανε επιπλέον ότι ο εισαγγελέας λεει ότι δεν προκύπτει κανένα στοιχείο για τον ίδιο και η υπόθεση να μπει στο αρχείο.

«Τα υποβρύχια ούτε τα παρήγγειλα, ούτε τα παρέδωσα, ούτε τα πλήρωσα. Ο Μεϊμαράκης δεν έχει πρόβλημα ήθους και ηθικής. Έχω ράμματα για τη γούνα του, αν θέλει να ρίξουμε το επίπεδο. Δεν κωλώνω. Έχω όνομα και επώνυμο και διεύθυνση. Ο κ. Καμμένος ήρθε στην εξεταστική επιτροπή και κατέθεσε ότι δεν έγινε πληρωμή από το υπουργείο ‘Αμυνας», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων και υπενθύμισε ότι εκείνος με αίτημά του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζήτησε να ελεγχθούν οι λογαριασμοί του και των μελών της οικογένειάς του και δεν βρέθηκε τίποτα.

«Η οικογένειά μου θα λυπάται με αυτά που κάνει. Ο κ. Ηλίας θα στεναχωριέται. Δεν αρμόζει», συμπλήρωσε στέλνοντας μήνυμα στον Πάνο Καμμένο.

Παράλληλα χαρακτήρισε «πιο κατεστημένο από εμάς» τον Αλέξη Τσίπρα και διερωτήθηκε αν είναι παλιός ο κ. Δραγασάκης που ήταν υπουργός Οικονομικών το ’89 ή ο κ. Φλαμπουράρης που συμμετέχει στα κοινά πολλά χρόνια.

«Πρόκειται για ανήθικη προσέγγιση του κ. Τσίπρα που με θλίβει προσωπικά και για αυτό είπα ότι είναι πονηρούλης», σημείωσε και επιτέθηκε ευθέως στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν τον τιμά. Γιατί εγώ του συμπεριφέρθηκα με ειλικρίνεια και αυτός ταυτόχρονα έσκαβε και έβαζε τον Πανούλη να κάνει τη δύσκολη δουλειά», είπε συγκεκριμένα.

Αναφερόμενος στο ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εκτίμησε ότι θα έχουν αξιοπρεπή εμφάνιση με πολιτικό πολιτισμό.

Για την τηλεμαχία με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών είπε ότι εκείνος θα δεχόταν και τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής καθώς δεν φοβάται το διάλογο.

Για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ είπε ότι δεν σημαίνει πως όσοι είναι υποψήφιοι θα μπουν και σε μια ενδεχόμενη κυβέρνησή του καθώς ξεκαθάρισε ότι υπουργοί θα γίνουν ικανοί και άξιοι από όλη την κοινωνία και ίσως και να κρατήσει και κάποιους από την υπηρεσιακή κυβέρνηση αν έχουν θετική εικόνα.

«Θα δουλεύουμε 20 ώρες το 24ωρο. Δεν θα περάσουμε εύκολα», υπογράμμισε.

Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν για το θέμα των μεταναστών

«Δεν λύνονται αυτά τα θέματα με ευχολόγια ότι είναι κάποιοι που λιάζονται και εξαφανίζονται. Ούτε λύνονται με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ευρώπη θέλει πολιτικές δυνάμεις. Αστυνομία, Λιμενικό. Όχι πολεμικές δυνάμεις», είπε μεταξύ άλλων.