Απάντηση Σαββίδη μέσω «Έθνους» στα σενάρια συνωμοσίας του Μαξίμου

«Καμιά φορά τα σενάρια που φτιάχνει κάποιος στο μυαλό του τα πιστεύει…», το αιχμηρό σχόλιο μέσα από τις σελίδες του «Έθνους».

Η διαρροή από κύκλους της κυβέρνησης ότι «επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας», ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις.

Και αν για τον Πειραιά είναι ξεκάθαρο ότι η αναφορά δείχνει τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για την περίπτωση της Θεσσαλονίκης, πολλά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για «ρήξη» στις σχέσεις κυβέρνησης και Ιβάν Σαββίδη.

Οι επεισοδιακές διαμαρτυρίες των συνδεσμιτών του «Δικεφάλου του Βορρά» για τη συμφωνία των Πρεσπών και οι επιθέσεις κατά βουλευτών και στελεχών της συμπολίτευσης φαίνεται όμως ότι άλλαξαν τα δεδομένα και τελικά η Θεσσαλονίκη μπήκε στον ίδιο «ντορβά» με τον Πειραιά του «μεγάλου αντιπάλου» Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η απάντηση του Ιβάν Σαββίδη ήρθε μέσα από τις σελίδες του «Έθνους». «Καμιά φορά τα σενάρια που φτιάχνει κάποιος στο μυαλό του τα πιστεύει…», ήταν το αιχμηρό σχόλιο που επεφύλαξε η πλευρά Σαββίδη για την κυβερνητική διαρροή της Τρίτης. «Ποια συνωμοσία για αποστασία;» διερωτάται, επισημαίνοντας για την «περίεργη» σύζευξη Θεσσαλονίκης – Πειραιά που επιχείρησε το Μαξίμου, ότι λάδι με νερό δεν αναμειγνύονται.

Όλο το κείμενο:

«Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι από χθες με μείον ένα βουλευτή. Βεβαίως η κυβέρνηση δεν οπέφτει, ούτε κινδυνεύει με πτώση. Ακόμα και αν υπό την πίεση των ψηφοφόρων τους και άλλοι Βορειοελλαδίτες βουλευτές των ΑΝΕΛ ανεξαρτητοποιηθούν, κάτι για το οποίο δεν υπάρχει καμία σχετική πληροφορία ή υπόνοια, 2-3 βουλευτές εκτός κυβερνητικής πλειοψηφίας σήμερα είναι έτοιμοι να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση… Καμιά φορά τα σενάρια που φτιάχνει κάποιος στο μυαλό του τα πιστεύει… Ο ΠΑΟΚ πήρε θέση για τα συλλαλητήρια, αλλά έως εκεί. Δεν είναι πολιτικό κόμμα ή οργανισμός για να τοποθετείται υπέρ ή κατά της Συμφωνίας. Τη βία την έχει καταδικάσει… Υπάρχει βεβαίως και ο Λαζαρίδης ΠΑΟΚτζής. Αλλά ως εδώ. Είναι βουλευτής και αποφασίζει με ποιόν θα πάει και ποιόν θα αφήσει. Ούτε ο ΠΑΟΚ , Ούτε ο Ιβάν είναι κηδεμόνες του. Ούτε είναι «ιδιοκτήτες βουλευτών». Άρα; Ποια συνωμοσία για αποστασία; Και μάλιστα από τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη. Ανάμειξη νερού με λάδι δηλαδή. Και να ήθελαν οι συνωμότες να πετύχει, δεν θα το κατάφερναν να τα αναμείξουν…Ισχύουν και κάποιοι νόμοι της Φυσικής, παιδιά…».

Σχετικά άρθρα