Απάντηση της «Γ. Αποστολόπουλος Συμμετοχών» στην MIG για την πώληση του Υγεία

Απάντηση της «Γ. Αποστολόπουλος Συμμετοχών» στην MIG για την πώληση του Υγεία
Photo:

Η εταιρεία κάνει λεπτομερή αναφορά στην υπόθεση, μετά από όσα υποστήριξε η Marfin Investment Group.

 

Απάντηση στην MIG αναφορικά με την πώληση του Υγεία, εξέδωσε η Γ. Αποστολόπουλος Συμμετοχών, βασικός μέτοχος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Σε αυτήν επισημαίνεται ότι:

«1. Γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα η MIG επέλεξε να κωφεύσει στις επανειλημμένες προσκλήσεις μας όπως:

  1. Στην από 23/3/2018 επιστολή μας επί λέξει αναφέρεται: «το ενδιαφέρον μας για την απόκτηση του Υγεία και αυτοτελώς παραμένει θερμό και θεωρούμε ότι ως μέτοχοι μειοψηφίας σε αυτό, ανεξαρτήτως των έναντι αυτού δικαιωμάτων μας για τα οποία επιφυλασσόμεθα, θα μας δοθεί ισότιμα η ευκαιρία και η πρόσβαση να κάνουμε πρόταση εξαγοράς του, η οποία και φρονούμε ότι θα είναι η πλέον συμφέρουσα σε περίπτωση που αυτό επιθυμείται ως τελική λύση από τους μετόχους. Κάτι που άλλωστε επιβάλλει η δεοντολογία, η επιχειρηματική ηθική και πάνω απ’ όλα η προάσπιση των συμφερόντων των μετόχων των Υγεία, MIG και Πειραιώς».
  2. Στο από 18/4/2018 εξώδικό μας αναφέρεται: «Επιφυλασσόμενη η εταιρεία μου, ως προς το ζήτημα της νομιμότητας όλων των παραπάνω, όπως αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά, αιτούμαι, κατ’ ενάσκηση νομίμων δικαιωμάτων μου και σε εκπλήρωση δική σας εκ του νόμου και εκ της θέσεώς σας επιβαλλόμενης υποχρέωσης πίστης, να μου παρασχεθεί η επί ίσοις όροις, με διαφάνεια και προς το συμφέρον της εταιρείας που εκπροσωπείτε και των μετόχων της, δυνατότητα άμεσης διενέργειας, ιδίας έκτασης και περιεχομένου, οικονομικού και νομικού ελέγχου της εταιρείας, προκειμένου, κατόπιν της πληροφόρησής μου αυτής και της δέουσας αξιολόγησής της, να δυνηθώ να διατυπώσω ανταγωνιστική και εφάμιλλη, γιατί όχι και καλύτερη, πρόταση – προσφορά για την απόκτηση των μετοχών της εταιρείας ΥΓΕΙΑ Α.Ε.»
  3. Γιατί ακόμα και σήμερα όλως υποκριτικώς μας καλεί δια ανακοινώσεων μέσω του Τύπου να κάνουμε προσφορά όταν εδώ και πολλούς μήνες έχει ανοίξει τα βιβλία και τα ευαίσθητα δεδομένα της εταιρείας Υγεία, στην ανταγωνιστική εταιρία CVC, χωρίς αντίστοιχα να έχει δώσει αντίστοιχα και σε εμάς δυνατότητα πρόσβασης σε στοιχεία και οικονομικό και νομικό έλεγχο; (Σε κάθε περίπτωση υπόψη του αδαούς συντάκτη ότι η πρόσκλησή του συνιστά σοβαρά υπολαμβανόμενη διάπραξη αδικήματος του αρθ. 156 παρ. 2 του Π.Κ.).
  4. Γιατί δεν επιλέγει τη διαδικασία διαφάνειας και ισότιμης πρόσβασης όχι μόνο προς εμάς αλλά σε όλους τους λοιπούς ενδιαφερόμενους επενδυτές του εξωτερικού;

Εμείς, δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από το δίκαιο και το αυτονόητο. Ισοτιμία, ανοικτές και διαφανείς διαδικασίες, με όρους αγοράς και χωρίς κρυφές ατζέντες.

Παράλληλα, εγκαλούμε τους υπερφίαλους συντάκτες της ανακοίνωσης και το ΔΣ της MIG να επανέλθουν στην πραγματικότητα, να καταλάβουν ότι είναι απλά διαχειριστές και όχι ιδιοκτήτες της MIG, ότι η εταιρεία τους χρωστάει Euro1,6δις στην Τράπεζα Πειραιώς, μέρους του οποίου με μαθηματική ακρίβεια θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Τονίζουμε για ακόμη μια φορά ότι όφειλαν και οφείλουν μέσω των επιλογών τους να μεγιστοποιήσουν το όφελος του βασικού μετόχου τους, την Τράπεζα Πειραιώς, το ελληνικό δημόσιο που τυγχάνει μέτοχος της Πειραιώς, αλλά και των υπολοίπων μετόχων ακολουθώντας διαφανείς και διεθνώς αποδεκτές πρακτικές στην πώληση των περιουσιακών τους στοιχείων και όχι συμπεριφερόμενοι σαν να είναι η MIG τσιφλίκι τους.

Όσο για την ευτελή κατάληξη της χθεσινής τους ανακοίνωσης, το κύρος και η παιδεία μας δεν μας επιτρέπει να σχολιάσουμε ούτε για τη «Ρόδο» και πολύ περισσότερο για το «πήδημα».

Ανακοίνωση MIG για το ΥΓΕΙΑ

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο όμιλος Συμμετοχών MIG, βασικός μέτοχος του Ομίλου Υγεία, είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία επισημαίνονταν τα ακόλουθα:

«Με αφορμή το θόρυβο που έγινε τις τελευταίες ημέρες για την αγωγή της «Εταιρείας Συμμετοχών Γ. Αποστολόπουλος Α.Ε.» (μετόχου του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Α.Ε. κατά 39,15 %), μεταξύ άλλων και κατά της MIG, η MIG δηλώνει:

Έχοντας αποτύχει να αποκτήσει το 30% του ΥΓΕΙΑ στην τιμή των 0,45Euro και αδυνατώντας προφανώς να επανέλθει με καινούρια δημόσια πρόταση σε τιμή υψηλότερη από τα 0,92Euro που έχουν ήδη προσφερθεί, η «Εταιρεία Συμμετοχών Γ. Αποστολόπουλος Α.Ε.» με αβάσιμα νομικά επιχειρήματα επέλεξε την δικαστική οδό για λόγους εντυπώσεων.

Εάν το πραγματικό ενδιαφέρον της «Εταιρείας Συμμετοχών Γ. Αποστολόπουλος Α.Ε.» είναι η εξαγορά του ΥΓΕΙΑ, ο δρόμος είναι πάντα ανοιχτός για την προσφορά υψηλότερου τιμήματος σε μετρητά.

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.»