Απαντήσεις Αλεξιάδη για ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο και αντικειμενικές αξίες

Απαντήσεις Αλεξιάδη για ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο και αντικειμενικές αξίες

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατηγορεί την «Λαϊκή Ενότητα» για παραπληροφόρηση και προσωπικές επιθέσεις.    

Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων νωρίτερα από τον Ιανουάριο του 2017 προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης απαντώντας σε ανακοίνωση της «Λαϊκής Ενότητας».

Στην απάντηση του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρεται στον σχεδιασμό για τον ΕΝΦΙΑ το 2015 και το 2016, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει μιλήσει για μείωση του, καθώς και στο θέμα του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με βάση την εξαγγελία της «Λαϊκής Ενότητας» για τη διαμόρφωσή του στα 12.000 ευρώ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:

″Το να επιλέγει την οδό της κριτικής στην αντίθετη άποψη, είναι αυτονόητο δικαίωμα κάθε πολιτικού φορέα. Η επιλογή όμως της παραπληροφόρησης του ψέματος και των προσωπικών επιθέσεων, δημιουργεί σίγουρα ερωτηματικά, για ένα νέο φορέα σαν την «Λαϊκή Ενότητα». Για να μην υπάρχει κανένα περιθώριο παρανόησης σχετικά με το Δ.Τ. της 24.8.15 επισημαίνω:

  1. Δεν μίλησα ποτέ και πουθενά ως αναπληρωτής υπουργός για μείωση του ΕΝΦΙΑ. Ξεκαθάρισα ότι το 2015 και το 2016 το ύψος του θα είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας, δηλαδή 2,65 δισ. Το 2016 θα αγωνιστούμε, η εσωτερική του δομή και λειτουργία να τον κάνει πιο δίκαιο και αναλογικό. Λέει λοιπόν ψέματα η Λ.Ε. και πρέπει να αποδείξει τα αναγραφόμενά της.
  2. Προκαλεί τουλάχιστον ερωτηματικά η εξαγγελία τους για αφορολόγητο 12.000 σε 4μελή οικογένεια, γιατί τώρα (σε μισθωτούς και συνταξιούχους) ισχύει οικογενειακό αφορολόγητο 19.000 (9.500 για κάθε σύζυγο)!
  3. Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των πραγματικών τιμών που εξαγγέλλουν, θα γίνει νωρίτερα από τον Ιανουάριο του 2017, όπως προβλέπει ο Ν.4336/14.8.15 (σελ. 1017, 2.2ν) που ήδη ισχύει!

Αντιλαμβάνομαι πλήρως την αναγκαιότητα διατύπωσης των πολιτικών απόψεων της Λ.Ε. Ας μην μετατραπεί, όμως, αυτή η προσπάθεια, σε μια αντιπαράθεση σε επίπεδο και περιεχόμενο που θυμίζει παλαιοκομματικές μεθόδους συντηρητικών και συστημικών πολιτικών δυνάμεων.

Ας σεβαστούμε όλοι τους κοινούς αγώνες και την κοινή πορεία μέχρι πρόσφατα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ