Απάτη το υποτιθέμενο βίντεο της Bild από το Airbus A320

Απάτη το υποτιθέμενο βίντεο της Bild από το Airbus A320

«Δεν έχουν καν ελεγχθεί τα κινητά τηλέφωνα».

της Σοφίας Κατσαρέλη

Δύο ευρωπαϊκά μέσα, η γερμανική εφημερίδα Bild και το γαλλικό περιοδικό Paris Match υποστηρίζουν σε δημοσιεύματά τους, ότι έχουν στην κατοχή τους βίντεο, που δείχνει τα τελευταία χαοτικά δευτερόλεπτα των επιβατών στο Airbus A320, που κατέπεσε στις γαλλικές Άλπεις. Το γεγονός όμως, ότι κανένα από τα δύο μέσα δεν το έχει δημοσιεύσει, προκαλεί ερωτηματικά.

Σύμφωνα με την Bild και την Paris Match, το βίντεο είναι “κουνημένο” και τραβήχτηκε από κάποιον, που βρισκόταν στο πίσω μέρος του αεροσκάφους. Άγνωστο όμως είναι, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, το εάν τραβήχτηκε από επιβάτη ή μέλος του πληρώματος. Οι επιβάτες φέρονται να έχουν καταλάβει τι συμβαίνει. Ένας από αυτούς ακούγεται να λέει ‘Θεέ μου’ σε διάφορες γλώσσες, ενώ άλλοι ακούγονται να ουρλιάζουν πριν τον ήχο της συντριβής. Ένας μεταλλικός ήχος, που πιθανολογείται ότι είναι το τσεκούρι που χρησιμποίησε ο πιλότος, για να μπει στο πιλοτήριο, φέρεται να ακούγεται επίσης.

“Η σκηνή είναι τόσο χαοτική, που δεν μπορείς εύκολα να αναγνωρίσεις πρόσωπα. Αλλά οι κραυγές των επιβατών κάνουν ξεκάθαρο, ότι είχαν πλήρη επίγνωση της μοίρας τους”, γράφει η Paris Match.

 

“Δεν έχουν καν ελεγχθεί τα κινητά τηλέφωνα”

Ωστόσο, οι γαλλικές Αρχές χαρακτήρισαν το βίντεο ψεύτικο.
Ο Γάλλος εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων Jean-Marc Menichin, δήλωσε στο CNN, ότι οι αναφορές αυτές είναι “απόλυτα λάθος” και “δεν έχουν εξακριβωθεί από πουθενά”, ενώ τονίζει, πως τα κινητά τηλέφωνα που έχουν συλλεχθεί από το σημείο της συντριβής, δεν έχουν ακόμη ελεγχθεί για το περιεχόμενό τους.

Τα κινητά τηλέφωνα, όπως είπε, βρίσκονται ακόμη στο Ινστιτούτο Εγκληματολογικών Ερευνών, κοντά στο Παρίσι, όπου αναμένεται να αναλυθούν. Την ίδια στιγμή, διέψευσε κατηγορηματικά κάθε πληροφορία, ότι υλικό από τις έρευνες και δη βίντεο, έχει διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης.

“Όχι”, απάντησε κατηγορηματικά, όταν ρωτήθηκε, εάν μέλος των σωστικών συνεργείων θα μπορούσε, να έχει δώσει στα μέσα το υλικό.
Παρόλα αυτά και τα δύο ευρωπαϊκά μέσα δηλώνουν “βέβαια” για την αυθεντικότητα του βίντεο, το οποίο δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί.”Αυτή η εκδοχή των τελευταίων στιγμών στην πτήση της Germanwings επιβεβαιώνει της πληροφορίες από το CVR, το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους”, αναφέρει η Paris Match.

Υπενθυμίζεται, ότι το μαύρο κουτί που κατέγραψε τους ήχους στο πιλοτήριο και έχει εντοπιστεί και εξεταστεί, αποκάλυψε σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Μασσαλίας και τη Lufthansa, την προσπάθεια του κυβερνήτη, να μπει στο πιλοτήριο, έξω από το οποίο τον είχε κλειδώσει ο συγκυβερνήτης Andreas Lubitz.

“Όποιος έχει στην κατοχή του τέτοιο βίντεο, να το δώσει στις Αρχές”

Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος εισαγγελέας αρμόδιος για τη δικαστική έρευνα της συντριβής του A320, κάλεσε οποιονδήποτε έχει στην κατοχή του βίντεο σχετικό με την αεροπορική τραγωδία, να το παραδώσει στους ερευνητές, διαψεύδοντας ταυτόχρονα ότι έχει στην κατοχή του τέτοιο υλικό.

“Αν υποτεθεί ότι ένα πρόσωπο έχει στην κατοχή του ένα τέτοιο βίντεο, πρέπει να το παραδώσει αμέσως στους ερευνητές” της χωροφυλακής, δήλωσε ο εισαγγελέας, διαψεύδοντας ότι “στην παρούσα φάση των ερευνών περιλαμβάνονται στην ανάλυση ένα ή περισσότερα βίντεο, στα οποία έχει αποτυπωθεί η συντριβή του αεροσκάφους A320”.

Ο συγκυβερνήτης που “τράβηξε” στον θάνατο 149 ανθρώπους

Εν τω μεταξύ, σοκάρουν τα στοιχεία για την προσωπική ζωή του Lubitz που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η σύντροφός του αποκάλυψε, ότι είχε υποβληθεί σε ψυχιατρική θεραπεία για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού είχε εκμυστηρευτεί στους γιατρούς του, πως σκεφτόταν να αυτοκτονήσει.

Ο δημόσιος κατήγορος που ασχολείται με την υπόθεση, ανέφερε πως το επεισόδιο συνέβη εδώ και αρκετά χρόνια, πριν ακόμη ο πιλότος περάσει τα τεστ, για να πιλοτάρει. “Στις επισκέψεις στο γιατρό που του έδωσε την αναρρωτική την ημέρα του δυστυχήματος, δεν είχε εκφράσει τέτοιες τάσεις ή επιθετικότητα προς τρίτους”, συμπλήρωσε ο ερευνητής.

O γερμανικός Τύπος αναφέρεται σε συνεχή μάχη του με την κατάθλιψη, η οποία μάλιστα ενδέχεται να είχε επιπτώσεις ακόμη και στην όρασή του.

Πριν από μερικές ημέρες, το itv news κυκλοφόρησε βίντεο, στο οποίο φαίνεται ο νεαρός Andreas Lubitz σε εκπαιδευτική πτήση. Τα πλάνα είναι τραβηγμένα 10 χρόνια πριν, όταν ο Andreas Lubitz ήταν μόλις 17 ετών.

 

Πηγή: new247.gr