Απέφυγε για την ώρα τη χρεοκοπία η Hertz- Πίστωση χρόνου από πιστωτές

Απέφυγε για την ώρα τη χρεοκοπία η Hertz- Πίστωση χρόνου από πιστωτές
epa00527467 An image showing the service counter of the car rental company Hertz at Cologne/Bonn airport, 13 September 2005. Ford Motor Co. has agreed to sell its car rental subsidiary Hertz Corp. to a group of U.S. investment firms in a 15-billion-dollar (12,2 billion euros) deal, the automaker announced after the closing bell Monday, 12 September. In a statement, Ford announced that the buyers - Clayton, Dubilier & Rice Inc., Carlyle Group and Merrill Lynch & Co. - will pay 5.6 billion dollars (4,5 billion euros) for New Jersey-based Hertz. EPA/Oliver Berg Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Hertz κατέληξε σε νέα συμφωνία για μεταφορά της ημερομηνίας πληρωμής της οφειλής της στις 22 Μαΐου. Αυτό της δίνει "ανάσα" για να βρει τρόπο αντιμετώπισης της κατάρρευσης των δραστηριοτήτων της λόγω της πανδημίας.

Ο όμιλος ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz απέφυγε για την ώρα την χρεοκοπία, καθώς κατέληξε σε συμφωνία με τους πιστωτές για παράταση της προθεσμίας πληρωμής χρέους της, όπως μεταδίδουν οι FT.

Η εταιρεία δεν κατέβαλε τον Απρίλιο την οφειλή για τα κόστη leasing ορισμένων οχημάτων της. Μετά από μια παράταση που έλαβε έως τις 4 Μαΐου, η Hertz κατέληξε χθες Τρίτη σε νέα συμφωνία, για μεταφορά της ημερομηνίας πληρωμής στις 22 Μαΐου.

Ο επιπλέον αυτός χρόνος δίνει ανάσα στην εταιρεία, η οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάρρευση των δραστηριοτήτων της λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε ανακοίνωσή της προς τη SEC, η Hertz ανέφερε πως στοχεύει να «αναπτύξει μια στρατηγική χρηματοδότησης και μια δομή που θα αντανακλά καλύτερα την οικονομική επίπτωση» της κρίσης.

Ο όμιλος, μεγαλύτερος μέτοχος του οποίου είναι ο δισεκατομμυριούχος Carl Icahn με ποσοστό 39%, βίωσε μια «ταχεία, ξαφνική και δραματική αρνητική επίπτωση» στις δραστηριότητές της, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι FT, εάν δεν κατέληγε σε συμφωνία για καθυστέρηση των πληρωμών, η μια από τις επιλογές που εξέταζε η Hertz ήταν η αίτηση για χρεοκοπία.