Απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς Τορόντο και Μόντρεαλ από το φετινό καλοκαίρι

Απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς Τορόντο και Μόντρεαλ από το φετινό καλοκαίρι
Air Canada Unveils New Livery Inspired by Canada (CNW Group/Air Canada) Photo:
Τα νέα δρομολόγια της Air Canada θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα.

Επεκτείνει την παρουσία της στην Αθήνα, φέτος το καλοκαίρι, ο εθνικός αερομεταφορέας του Καναδά, Air Canada με την προσθήκη δύο εβδομαδιαίων πτήσεων προς το Τορόντο και δύο εβδομαδιαίων πτήσεων προς το Μόντρεαλ.

Οι πρόσθετες πτήσεις, όπως επεσήμαναν στελέχη της εταιρείας κατά τη διάρκεια παρουσίασης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, θα εκτελούνται από την Air Canada Rouge από τις 24 Ιουνίου έως τις 24 Σεπτεμβρίου, πέραν των ήδη υφιστάμενων καθημερινών δρομολογίων που πραγματοποιούνται από την 1η Απριλίου έως τις 17 Νοεμβρίου.

Για Τορόντο οι νέες πτήσεις είναι Δευτέρα και Κυριακή ενώ για Μόντρεαλ Τρίτη και Παρασκευή.

“Με αφετηρία την επιτυχημένη πορεία της Air Canada στην ελληνική αγορά, οι νέες πτήσεις ενδυναμώνουν την παρουσία της εταιρείας στην αγορά, κατά τη θερινή τουριστική περίοδο. Οι νέες αυτές, ενισχυμένες πτήσεις θα προσφέρουν στο επιβατικό κοινό μεγαλύτερη άνεση και περισσότερες δυνατότητες επιλογής και -επιπλέον- τη  δυνατότητα εξυπηρετικής περαιτέρω σύνδεσης με το διευρυμένο δίκτυο της εταιρείας στη Βόρειο Αμερική και παγκοσμίως” επεσήμαναν τα στελέχη της. Οι πελάτες της Air Canada που ταξιδεύουν σε περισσότερους από 60 προορισμούς στις ΗΠΑ μέσω Τορόντο ή Μόντρεαλ, μπορούν να επωφελούνται από την εκ των προτέρων ολοκλήρωση στον Καναδά του τελωνειακού και διαβατηριακού ελέγχου των ΗΠΑ, χωρίς να χρειάζεται να παραλαμβάνουν ενδιάμεσα τις αποσκευές τους πριν από τον τελικό προορισμό.

Σε οτι αφορά το προφίλ του ταξιδιώτη από τον Καναδά, σύμφωνα με την διευθύντρια επικοινωνίας & μάρκετινγκ, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών(ΔΑΑ), Ιωάννα Παπαδοπούλου, κλείνει τα εισιτήρια περίπου 4 μήνες πριν, ενώ οι επιβάτες που φτάνουν από Μόντρεαλ και Τορόντο στην Αθήνα, μένουν περίπου Ελλάδα 17 ημέρες και κατά 73% έρχονται για αναψυχή, 3% ταξιδεύουν λόγω εργασίας και ένα 22% για να επισκεφθούν φίλους και συγγενείς. Τέλος, χαρακτήρισε πετυχημένη και ισχυρή τη σχέση του ΔΑΑ με την εν λογω εταιρεία και πρόσθεσε πως η αναπτυξιακή εξέλιξη συνεχίζεται.

Η Air Canada είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία εγχώριου και διεθνούς δικτύου στον Καναδά, με δρομολόγια σε περισσότερα από 220 αεροδρόμια σε 6 ηπείρους, ενώ είναι από τις 20 μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο και το 2017 εξυπηρέτησε περισσότερους από 48 εκατ. επιβάτες. Προσφέρει προγραμματισμένες επιβατικές πτήσεις απευθείας σε 64 αεροδρόμια στον Καναδά, 59 στις ΗΠΑ και 98 στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, στην Ασία, στην Αυστραλία, στην Καραϊβική, στο Μεξικό και στην Κεντρική & Νότιο Αμερική. Η Air Canada είναι ιδρυτικό μέλος της  Star Alliance, του πλέον διευρυμένου δικτύου αεροπορικής μεταφοράς στον κόσμο, το οποίο εξυπηρετεί 1.317 αεροδρόμια σε 193 χώρες.