Απαίτηση 152.356 ευρώ από θυγατρική της Μπουτάρης στην εταιρεία Μαρινόπουλος

Απαίτηση 152.356 ευρώ από θυγατρική της Μπουτάρης στην εταιρεία Μαρινόπουλος

Ανακοίνωση της «Ι. Μπουτάρης και Υιός Holding Α.Ε.» μετά τις πρόσφατες εξελίξεις.

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Ι. Μπουτάρης και Υιός Holding Α.Ε.» σχετικά με τις εκκρεμούσες οφειλές της Μαρινόπουλος ΑΕ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η «Ι. Μπουτάρης και Υιός Holding Α.Ε.» σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το οποίο υπεβλήθη σε συνέχεια των πρόσφατων οικονομικών και νομικών εξελίξεων στην εταιρεία «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό τα ακόλουθα:

1. Δεν υφίσταται οιαδήποτε εκκρεμής απαίτηση της Εταιρείας «Ι. Μπουτάρης και Υιός Holding Α.Ε.» από την εταιρεία «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.». Ωστόσο θυγατρική εταιρία του ομίλου συνεργάζεται με την εταιρία «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.». Το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της θυγατρικής από την εταιρία «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.». ανέρχεται σε ποσό €152.356,51.

2. Το ποσοστό επί του κύκλου εργασιών 2015 της Θυγατρικής Εταιρείας που αντιπροσωπεύει η συνεργασία με την εν λόγω εταιρεία «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» είναι μικρό ήτοι 2,6%.

3. Με βάση τα ανωτέρω, οι πρόσφατες οικονομικές και νομικές εξελίξεις στην εταιρεία «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» δεν αξιολογούνται ως σημαντικές για την Εταιρεία μας και εκ των εν λόγω εξελίξεων η επίπτωση που αναμένεται να υπάρξει επί του κύκλου εργασιών, των αποτελεσμάτων, των ιδίων κεφαλαίων και της οικονομικής θέσεως της Θυγατρικής Εταιρείας θεωρούμε ότι δεν κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές. Ήδη η Θυγατρική εταιρία για το 2016 έχει προγραμματίσει την αντιστάθμιση στις απώλειες του τζίρου των πωλήσεων της στην εταιρία «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» με άλλες ενέργειες προώθησης των προϊόντων στον κλάδο.

Σημειώνουμε τέλος ότι δεν υφίσταται οιοδήποτε άλλο ζήτημα ή γεγονός το οποίο να χρήζει ειδικής αναφοράς σχετικά με το ανωτέρω ζήτημα».