Απεβίωσε ο Μίνως Κυριακού

Απεβίωσε ο Μίνως Κυριακού

«Έφυγε» από τη ζωή ο δημιουργός του ΑΝΤ1, Μίνως Κυριακού.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του ομίλου ΑΝΤ1 Μίνως Κυριακού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριακού, ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ιδιωτικής τηλεόρασης ως ιδρυτής του ομίλου ΑΝΤ1, βρισκόταν στο εξοχικό του, όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με την υγεία του. Μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο στην Αθήνα, αλλά έχασε τη μάχη για τη ζωή.

O επιφανής επιχειρηματίας υπέφερε από προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, κυρίως στο κυκλοφορικό σύστημα.

Ήταν γόνος οικογένειας εφοπλιστών της οποίας η οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1852. Το Μάιο του 1988 δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, ιδρύοντας το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και λίγο αργότερα την τηλεόραση.

Είχε σπουδάσει στην Ελβετία και τη Γαλλία.

Παντρεύτηκε δύο φορές και είχε τρία παιδιά από τον πρώτο του γάμο.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου

Ο Μίνως Κυριακού υπέστη σήμερα αιφνιδίως στις 4 μ.μ. καρδιοαναπνευστική ανακοπή και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον προσωπικό του ιατρό, οι οποίες συνεχίστηκαν και κατά τη μεταφορά του, χωρίς κανένα σημείο ανάνηψης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

«Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χωρίς κανένα ζωτικό σημείο, στις 5:30μ.μ. Παρά τη συνέχιση των προσπαθειών από την εξειδικευμένη ομάδα ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, δεν κατέστη δυνατή η ανάνηψή του».

Η ανακοίνωση του Ant1

Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη, σύσσωμη η οικογένεια Κυριακού αποχαιρετά τον πολυαγαπημένο μας Μίνω, που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, από ανακοπή καρδιάς αργά το απόγευμα», τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΑΝΤ1.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «ο σεβασμός και η βαθιά οδύνη διακατέχουν το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται σε όλες τις επιχειρήσεις του Ομίλου Μίνου Κυριακού.

Ο Μίνως Κυριακού γεννήθηκε το 1942 και δραστηριοποιήθηκε με τη Ναυτιλία και τα Μέσα Ενημέρωσης.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ίδρυσε το ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 FM 97.2.

Το 1989 εγκαινίασε τη λειτουργία της και η τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του Μίνου Κυριακού θα λάβετε με νεότερη ανακοίνωση».