Απειλές Τραμπ για νέους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 300 δισ. δολαρίων

Απειλές Τραμπ για νέους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 300 δισ. δολαρίων
epaselect epa07625072 US President Donald J. Trump speaks at a press conference at the Foreign and Commonwealth Office in London, Britain, 04 June 2019. US President Trump and his wife are on a three-day official visit to Britain. EPA/NEIL HALL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι συνομιλίες με την Κίνα συνεχίζονται όσον αφορά το εμπόριο, ενώ, όπως τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, πίστευε ότι το Πεκίνο ήθελε να κλείσει συμφωνία.

«Οι δασμοί κατά της Κίνας θα μπορούσαν να επιβληθούν και σε άλλα κινεζικά προϊόντα, αξίας 300 δισ. δολαρίων εάν χρειαστεί», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «οι συνομιλίες συνεχίζονται με την Κίνα όσον αφορά το εμπόριο», ενώ, όπως είπε, «πίστευε ότι το Πεκίνο ήθελε να κλείσει συμφωνία».

«Οι συνομιλίες μας με την Κίνα γίνονται, όπως και πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Θα δούμε τι θα συμβεί… Θα μπορούσα να πάω ακόμη πιο πάνω, με τουλάχιστον 300 δισ. δολάρια και θα το κάνω αυτό τη σωστή στιγμή», είπε ο Τραμπ, σύμφωνα με το Reuters, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το ποια προϊόντα θα αποτελέσουν τον νέο στόχο.

«Πιστεύω ότι η Κίνα θέλει να κλείσει μία συμφωνία και νομίζω ότι και το Μεξικό θέλει πάρα πολύ μία συμφωνία», είπε από το αεροδρόμιο Σάνον στην Ιρλανδία.

Την ίδια ώρα, σε ανάρτησή του στο Twitter τονίζει ότι «σήμερα είναι μία μεγάλη και όμορφη μέρα».