Απειλή για όλη την ανθρωπότητα χαρακτηρίζει τον κορωνοϊό ο επικεφαλής του ΟΗΕ

Απειλή για όλη την ανθρωπότητα χαρακτηρίζει τον κορωνοϊό ο επικεφαλής του ΟΗΕ
epa08243348 UN Secretary-General Antonio Guterres looks on as he attends the High-Level Segment of the 43rd session of the Human Rights Council, at the European headquarters of the United Nations (UNOG) in Geneva, Switzerland, 24 February 2020. EPA/SALVATORE DI NOLFI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Αντόνιο Γκουτιέρες παρουσίασε το παγκόσμιο σχέδιο δράσης του Οργανισμού και έκανε έκκληση για να συγκεντρωθούν 2 δισ. δολάρια.

Η πανδημία της νόσου Covid-19 “απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα” προειδοποίησε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, παρουσιάζοντας ένα “Σχέδιο Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Δράσης”, που επεκτείνεται έως τον Δεκέμβριο κι απευθύνοντας έκκληση για τη συγκέντρωση δωρεών ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στόχος του σχεδίου είναι “να μας επιτρέψει να πολεμήσουμε τον ιό στις φτωχότερες χώρες του κόσμου και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πιο ευπαθών ομάδων, ιδίως των γυναικών και των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ασθενών με χρόνια νοσήματα” επισήμανε ο επικεφαλής του ΟΗΕ σε ένα βίντεο.