Απίστευτη ειρωνεία για Βαρουφάκη: «Είναι Μοχάμεντ Άλι και Kάπτεν Cool μαζί»!

Απίστευτη ειρωνεία για Βαρουφάκη: «Είναι Μοχάμεντ Άλι και Kάπτεν Cool μαζί»!

Νέο «κύμα» επιθέσεων κατά του Έλληνα υπουργού Οικονομικών για το μεσαίο…δάχτυλο.

Οι διευκρινίσεις που έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης σήμερα στο twitter του σχετικά με το βίντεο και τη χειρονομία με το μεσαίο…δάχτυλο, δεν φαίνεται να έπεισαν ξανά τα ΜΜΕ της Γερμανίας. Μάλιστα σήμερα, μετά τα χθεσινά πυρά, ακολούθησε νέος αρνητικών δημοσιευμάτων για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Ενδεικτικά η Bild αναφέρει ότι οι ειδικοί εξοργίζουν τον Βαρουφάκη λέγοντας ότι το βίντεο με την άσεμνη χειρονομία είναι αυθεντικό. Σε άλλο δημοσίευμα της, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας κάνει αναφορά στην… ιστορία της «χειρονομίας», η οποία όπως επισημαίνει, είναι μία χειρονομία σεξουαλικού περιεχομένου την οποία έχουν κάνει κατά καιρούς ποδοσφαιριστές, όπως η Ντέιβιντ Μπέκαμ αλλά και ο Πέερ Στάινμπρουκ, πρώην υποψήφιος για την γερμανική καγκελαρία από το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών.

Με τον θρύλο του μποξ, Μοχάμετ Αλι παρομοιάζει τον Γ. Βαρουφάκη η γερμανική εφημερίδα FAZ. «Ο Γ. Βαρουφάκης ορθώνει ανάστημα στην πολιτική κονίστρα όπως ο Μοχάμετ Αλι στην εποχή του που ήταν αχτύπητος στο ρινγκ. Ως Κάπτεν Cool μας κάνει το δάκτυλο και μετά το παίρνει πίσω», σχολιάζει η Frankfruter Allgemeine Zeitung και προσθέτει. «Η άσεμνη χειρονομία το 2013 του Γ. Βαρουφάκη προς τον γερμανικό λαό έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του. Δίνει την εικόνα της αντίστασης απέναντι στην ευρωπαϊκή δύναμη, όμως, υπέπεσε σε σοβαρά σφάλματα», προσθέτει η FAZ εξηγώντας τον συλλογισμό της. «Είναι πανταχού παρών, στο Διαδίκτυο, στις εφημερίδες, στις τηλεοράσεις, ο οποίος προκαλεί με τον ανατρεπτικό του χαρακτήρα και ενίοτε εμφανίζεται συγκαταβατικός. Oρθώνει το ανάστημά του στην πολιτική κονίστρα όπως ο Μοχάμετ Αλί όταν ήταν στις δόξες του. Ως Κάπτεν Cool , ντυμένος casual και κομψά δείχνει στους Γερμανούς το προτεταμένο δάκτυλο και μετά το παίρνει πίσω», γράφει η FAZ επισημαίνοντας πως, «πριν από δύο χρόνια, το 2013, ο Γ. Βαρουφάκης δεν είχε αναλάβει τα καθήκοντά του στο υπουργείο Οικονομικών, ήταν πανεπιστημιακός καθηγητής. Και τώρα υποστηρίζει ότι το επίμαχο βίντεο όπου ο ίδιος απεικονίζεται να κάνει την άσεμνη χειρονομία στους Γερμανούς, είναι αυθεντικό».

«Ο Βαρουφάκης είναι ένας υπουργός που κάνει show;», είναι ο τίτλος άρθρου της γερμανικής εφημερίδας Die Welt. «Την έκανε ή δεν την έκανε την χειρονομία;», διερωτάται η εφημερίδα και προσθέτει ότι ανεξάρτητα από το αν είναι αυθεντικό ή όχι το σχετικό βίντεο, η γερμανική εφημερίδα θεωρεί ότι η προσωπικότητα του Γ. Βαρουφάκη είναι αυτή που ρίχνει λάδι στη φωτιά.