Απίστευτο βίντεο από την έκρηξη πυραύλου της SpaceX

Απίστευτο βίντεο από την έκρηξη πυραύλου της SpaceX
This SpaceX video frame grab image shows SpaceX's Starship SN8 rocket prototype crashing on landing at the company's Boca Chica, Texas facility during an attempted high-altitude launch test on December 9, 2020. (Photo by - / various sources / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SPACE X " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Photo: AFP
Μπορεί το πρωτότυπο του πυραύλου Starship της Space X να εξερράγη και να τυλίχθηκε σε μια «πύρινη σφαίρα» κατά την προσγείωσή του, όμως η δοκιμή θεωρήθηκε σημαντική επιτυχία από τον Έλον Μασκ.

Η έκρηξη έγινε κατά την προσγείωση του πρωτότυπου Starship, μετά από δοκιμή που κράτησε 6,5 λεπτά – «Άρη, σου ερχόμαστε» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter o δισεκατομμυριούχος

Μπορεί το πρωτότυπο του πυραύλου Starship της Space X να εξερράγη και να τυλίχθηκε σε μια «πύρινη σφαίρα» κατά την προσγείωσή του τα ξημερώματα της Πέμπτης, όμως η δοκιμή θεωρήθηκε σημαντική επιτυχία από τον Έλον Μασκ, ο οποίος έγραψε κατενθουσιασμένος στο Twitter «Άρη, σου ερχόμαστε!».

Σύμφωνα με την Guardian, το πρωτότυπο Starship SN8 εξερράγη κατά την προσπάθεια προσγείωσης στις πυραυλικές εγκαταστάσεις της SpaceX στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας, μετά από την δοκιμαστική εκτόξευσή του. H στιγμή μάλιστα που ο αυτοκαθοδηγούμενος πύραυλος προσγειώθηκε με ταχύτητα, μετά από ελεγχόμενη κάθοδο, και χάθηκε μέσα σε μια πύρινη σφαίρα μεταδόθηκε live από την εταιρεία.Παρά το άδοξο τέλος της δοκιμής που κράτησε περίπου 6,5 λεπτά, ο Έλον Μασκ δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του. «Άρη, σου ερχόμαστε» έγραψε στο Twitter ο δισεκατομμυριούχος.

Το πρωτότυπο Starship που καταστράφηκε ήταν ένα 16όροφο πρωτότυπο για το όχημα εκτόξευσης βαρέων φορτίων που αναπτύσσει η εταιρεία του Έλον Μασκ, με στόχο τη μεταφορά ανθρώπων και φορτίου βάρους 100 τόνων σε μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη.

Η δοκιμαστική πτήση είχε ως στόχο να φτάσει ο πύραυλος σε υψόμετρο 12.500 μέτρων, με τη βοήθεια – για πρώτη φορά – τριών προσφάτως ανεπτυγμένων κινητήρων Raptor της SpaceX.

Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε εάν το Starship SN8 έφτασε όντως σε αυτό το ύψος.Αμέσως μετά την έκρηξη ο Μασκ διευκρίνσε ότι η πίεση στη δεξαμενή καυσίμων ήταν χαμηλή κατά την κάθοδο, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ταχύτητα στην προσγείωση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η SpaceX συγκέντρωσε όλα τα δεδομένα που ήθελε από τη δοκιμή, καθώς η φάση της ανόδου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη απόπειρα για τη δοκιμή του Starship έγινε την περασμένη Τρίτη, όμως ένα πρόβλημα με τους κινητήρες Raptor είχε ως αποτέλεσμα την αυτόματη ματαίωση, μόλις ένα δευτερόλεπτο πριν την εκτόξευση.