«Από αμέλεια και όχι από εμπρησμό» οι δύο μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική

«Από αμέλεια και όχι από εμπρησμό» οι δύο μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική
Καμένα αυτοκίνητα διακρίνονται στην Αργυρά Ακτή στο Μάτι, Τρίτη 24 Ιουλίου 2018. Απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν σε χωράφι, σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από τη θάλασσα. Στην περιοχή δεν υπάρχει ακτή αλλά βράχια, γεγονός που δείχνει ότι οι άνθρωποι που πρέπει να επιχείρησαν να βρουν διέξοδο στη θάλασσα, εγκλωβίστηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μέσα στις φλόγες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Τι αναφέρει αρμόδιος αξιωματούχος για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά που άφησε τουλάχιστον 88 νεκρούς ξεκίνησε από ιδιώτη που επιχειρούσε να κάψει ξύλα και όχι από εμπρησμό όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής επικαλούμενη αρμόδιο αξιωματούχο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού πιστεύει ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε στο Νταού Πεντέλης από φονική αμέλεια, και η ταυτότητα του δράστη φέρεται να είναι ήδη γνωστή στις Αρχές.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ακόμα ότι τα «ίχνη εμπρησμού» για το οποίο έκαναν λόγο κυβερνητικά στελέχη είναι στην πραγματικότητα σωρός από κλαδιά τον οποίο κάποιος επιχείρησε να κρύψει όταν αντιλήφθηκε την πυρκαγιά.

Ίχνη εμπρησμού δεν εντοπίστηκαν ούτε στην Κινέτα και οι αρχές στρέφονται στο ενδεχόμενο αμέλειας, γράφει η Καθημερινή.

Σε εμπρησμό από πρόθεση αποδίδονται πάντως οι δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Νέα Μάκρη.