Από «αρχάρια» στη Wall Street, εκατομμυριούχος στα 27

Από «αρχάρια» στη Wall Street, εκατομμυριούχος στα 27

Η ταχύτητα είναι αυτό που διακρίνει την Jenny Q. Ta, και μέχρι στιγμής της έχει βγει σε καλό.

Η Jenny Q. Ta αποφοίτησε από το γυμνάσιο ένα χρόνο νωρίτερα και πήρε το πτυχίο της στα πληροφοριακά συστήματα από το California State University σε μόλις τρία χρόνια. Στα 21 της πήρε την πρώτη της δουλειά στη Lehman Brothers για 10 δολάρια την ώρα στο τμήμα διαχείρισης λογαριασμών.

Πολύ γρήγορα κυριάρχησε στο τμήμα της, όμως παραιτήθηκε μετά από έναν χρόνο. «Μου έλεγαν ότι μια γυναίκα χρειάζεται χρόνια για να γίνει κορυφαία μεσίτης», δηλώνει η Ta.

Η Ta πέρασε τα επόμενα χρόνια ως ανεξάρτητη μεσίτης. Στη συνέχεια, αποφάσισε να ανοίξει το δικό της γραφείο και κάλεσε όλους τους μεσίτες που είχε συνεργαστεί να τη βοηθήσουν με την υπόσχεση να τους πληρώσει περισσότερο από αυτό που θα προσέφεραν τη δεδομένη στιγμή. Η ιδέα της δούλεψε. Έγινε εκατομμυριούχος μόλις στα 27 της, σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Η ανάληψη κινδύνων είναι συνυφασμένη με την πρόωρη επιτυχία της Τα. Το 2001 πούλησε την εταιρεία της, η οποία διέθετε περιουσιακά στοιχεία αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων. Στη συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό της στο Fresno State University και ίδρυσε τη δική της χρηματιστηριακή εταιρεία το 2005.

Έμεινε στην εταιρεία ως αντιπρόεδρος μέχρι που αποφάσισε μετά από 20 χρόνια στη Wall Street να ιδρύσει τον Ιανουάριο τη δική της startup: Sqeeqee. Χρηματοδοτήθηκε με 5 εκατομμύρια δολάρια – 1,2 εκ των οποίων είναι ήταν δικά της χρήματα. Η Sqeeqee είναι μία εταιρεία που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν κέρδος από τις διαφημίσεις στις δραστηριότητές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.