Από ένα… tweet κόπηκε η σειρά Roseanne του ABC

Από ένα… tweet κόπηκε η σειρά Roseanne του ABC
BURBANK, CA - MARCH 23: Roseanne Barr attends the premiere of ABC's "Roseanne" at Walt Disney Studio Lot on March 23, 2018 in Burbank, California. (Photo by Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

Η πρωταγωνίστρια της σειράς, Ροζάν Μπαρ, ανήρτησε στον λογαριασμό της στο twitter ένα ρατσιστικό αστείο που προκάλεσε αντιδράσεις.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC του κολοσσού της Walt Disney αποφάσισε να διακόψει την προβολή της δημοφιλούς κωμικής τηλεοπτικής σειράς Roseanne, αφού η πρωταγωνίστριά της, Ροζάν Μπαρ, συνέκρινε μια πρώην αξιωματούχο της κυβέρνησης Ομπάμα με πίθηκο, σε μηνύματά της που ανήρτησε στο Twitter.

«Η τοποθέτηση της Ροζάν στο Twitter είναι αποκρουστική, αποτροπιαστική και αντίθετη προς τις αξίες μας και αποφασίσαμε να ακυρώσουμε το σόου της» επισήμανε η πρόεδρος της ABC Entertainment, Τσάνινγκ Ντάνγκεϊ, σε μια ανακοίνωση.

Σε ένα tweet, το οποίο κατόπιν διέγραψε, η Μπαρ καταφέρθηκε εναντίον της Βάλερι Τζάρεντ, πρώην συμβούλου του Μπαράκ Ομπάμα, γράφοντας: «Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι και ο Πλανήτης των Πιθήκων απέκτησαν μωρό».

Η 65χρονη Μπαρ ζήτησε συγγνώμη «γιατί έκανε ένα κακό αστείο» σχετικά με την Τζάρεντ, η οποία είναι μαύρη και γεννήθηκε στο Ιράν από Αμερικανούς γονείς.

Η εκπομπή Roseanne ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του ABC για τη σεζόν 2017-2018. Κατά μέσο όρο το σόου παρακολουθούσαν 18,7 εκατομμύρια τηλεθεατές, το δεύτερο δημοφιλέστερο στην αμερικανική τηλεόραση μετά το The Big Bang Theory του CBS, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen έως την 20η Μαΐου.