Από ρεκόρ σε ρεκόρ η Wall Street

Από ρεκόρ σε ρεκόρ η Wall Street

Κορυφαία εταιρία στον κόσμο η Apple, ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση την Exxon.

Δύο ανοδικά ρεκόρ κατέρριψε κατά την χθεσινή προτελευταία του πενθήμερου συνεδρίαση το χρηματιστήριο μετοχών στη Νέα Υόρκη. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones και ο δείκτης S&P 500 έκλεισαν στο τέλος της συνεδρίασης της Πέμπτης με ιστορικά ανοδικά ρεκόρ.

Iδιαίτερη αίσθηση προξενεί στους παρατηρητές το κλείσιμο του δεύτερου εκ των δεικτών άνω και των 1.700 (χιλίων επτακοσίων) μονάδων σήμερα, λόγω των καλών νέων από την αμερικανική αγορά της εργασίας και τον τομέα των υπηρεσιών στις ΗΠΑ, αλλά και λόγω της χθεσινής (Τετάρτης) διαβεβαίωσης ότι η κεντρική τράπεζα Fed στην Ουάσινγκτον θα διατηρήσει, προς το παρόν, την χαλαρή νομισματική πολιτική της, την οποία έχει υιοθετήσει όλο το τελευταίο 12μηνο.

Διαβάστε: Fed: Αμετάβλητη η χαλαρή νομισματική της πολιτική

Συγκεκριμένα εκατόν είκοσι επτά μονάδες κέρδισε ο βομηχανικός Dow Jones (0,82%) ο οποίος έκλεισε τη συνεδρίαση στις 15.626,50 μονάδες, με ρεκόρ.

Ο S&P 500 έκλεισε επίσης με πρόσημο θετικό : +1.09 μονάδες ( 1.25 %) και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 1.706.82 μονάδες, με ρεκόρ.

Ο δείκτης Nasdaq Composite (μετοχές τεχνολογίας και ναυτιλίας) παρέμεινε τελικά σε θετικό έδαφος κερδίζοντας σήμερα 50 μονάδες (1.36 %) –ο τρίτος των χρηστικών δεικτών της Γουόλ στριτ τερμάτισε τη συνεδρίαση σήμερα στις 3.675.74 μονάδες.

Στο «ράλι» αυτό των δεικτών ευνοϊκή ήταν η επίδραση των εγχώριων στατιστικών μεγεθών, καθώς εμφανίστηκε νέα βελτίωση στην αγορά εργασίας, και εκτίναξη του δείκτη μεταποίησης.

Ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας υποχώρησε σε χαμηλά πέντε ετών, καθώς μειώθηκε κατά 19.000 την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ στις 326.000.

Μ. Ντράγκι: Τα επιτόκια θα παραμείνουν στο σημερινό επίπεδο

Επιπλέον, ο δείκτης μεταποίησης ISM εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών τον Ιούλιο στις ΗΠΑ. Ο κρίσιμος δείκτης που καταρτίζει το Institute for Supply Management, ανήλθε στο 55,4 από 50,9 τον Ιούνιο. Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο 2011.

Στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης, η άνοδος της  Apple που ξεπέρασε, σε όρους κεφαλαιοποίησης, και πάλι την πετρελαϊκή ExxonMobil, κάτι που την καθιστά κορυφαία εταιρία παγκοσμίως. Σημαντικά κέρδη σημείωσαν και οι μετοχές των Procter & Gamble, MetLife, Yelp και JC Penney.