Από την Αθήνα στον Σαν Φρανσίσκο με οδηγό την Πράσινη Επιχειρηματικότητα

Ο Διαγωνισμός “Cleantech Open Global Ideas” είναι η δική σου ευκαιρία.

Αέρας, νερό, ενεργειακή απόδοση, ανανεώσιμες πηγές, πράσινη ανάπτυξη, έξυπνη ενέργεια, διαχείριση αποβλήτων, μεταφορές. Αυτές είναι οι βασικές ενότητες του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Cleantech Open Global Ideas” για την καινοτομία στο ευρύτερο πεδίο της «καθαρής» τεχνολογίας, ο εθνικός τελικός του οποίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 01-04 Οκτωβρίου, στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Διοργανωτές του τετραήμερου φεστιβάλ καινοτομίας, είναι οι Ιndustry DisruptorsGame Changers (IDGC) και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Disrupt Startup ScaleUP», φιλοδοξούν, στην Ελλάδα του σήμερα, να διαμορφώσουν ένα πεδίο εξωστρέφειας με το βλέμμα στον κόσμο. Δείχνοντας, δηλαδή, τον δρόμο της επιβίωσης της επιχειρηματικότητας σε κατάσταση πολιορκίας ή όπως ευφυώς λένε και οι IDGC “Entrepreneurship Under Siege”.

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Cleantech Open Global Ideas” έχει ήδη ανοίξει για συμμετοχές και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι τις 26 Αυγούστου στο http://industrydisruptors.org/index.php/competitions/cleantech-open-ideas.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες διεκδικούν επίσης μία θέση στον Διεθνή Τελικό που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στον Σαν Φρανσίσκο στο Παγκόσμιο Φόρουμ του Cleantech Open. Εκεί οι διεθνής φιναλίστ θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους μπροστά σε ένα πλήθος από 1.000 επενδυτές, επιχειρηματίες, χορηγούς εταιρειών, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και του Τύπου και θα συμμετάσχουν σε πρόσθετες δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί για τη σύνδεσή τους σε πιθανούς συνεργάτες, πελάτες και επενδυτές από τη Silicon Valley και τον κόσμο.