Από την GameStop κερδίζουν και οι short – Bill Gross (Pimco): Έβγαλα περίπου 10 εκατ. δολάρια

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η επενδυτική φρενίτιδα που προκάλεσε η meme μετοχή της GameStop δεν χάρισε κέρδη μόνο στους επαναστάτες της πλατφόρμας Reddit. Μεγάλα χρηματικά οφέλη απόλαυσαν και όσοι είχαν λάβει short θέσεις, ποντάροντας δηλαδή στην πτώση της. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο θρυλικός ιδρυτής του επενδυτικού κολοσσού της Pimco, ευρύτερα γνωστός και ως «βασιλιά των ομολόγων», ο οποίος κέρδισε 10 δισεκατομμύρια δολάρια σορτάροντας τη μετοχή της εταιρείας λιανικής βιντεοπαιχνιδιών.
«Ξεκίνησα πολύ νωρίς. Είχα μπει μέσα 10 εκατ. δολ., αλλά κράτησα τη θέση μου και πούλησα με κέρδος» δήλωσε την Τρίτη 16 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της GameStop σημείωσε εκρηκτική άνοδο πάνω από 1.700% το διάστημα 1 Ιανουαρίου – 27 Ιανουαρίου. Κατά τη διάρκεια αυτού του ξέφρενου ράλι, ο Gross στοιχημάτιζε εναντίον της. «Αγόρασα put options, σαν trader της Rοbinhood» δήλωσε στο Bloomberg, συμπληρώνοντας: «Ακόμα πουλάω στα 250 και 300 δολάρια. Πιστεύω ότι αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία για πωλητές options, όχι για αγοραστές».

Βουτιά για τη μετοχή

Στο μεταξύ, η μετοχή της GameStop βυθίζεται για δεύτερη συνεχή ημέρα.
Μάλιστα, έφτασε να πέφτει μέχρι και -20%, έως ότου περιόρισε τις απώλειες στο -5% και τα 208 δολάρια. Ανάλογη πορεία είχαν και άλλες meme stocks όπως αυτή της AMC και της Koss Corp.