Από τον «αυτοφωράκια» στις «λαφαζανιές»

Από τον «αυτοφωράκια» στις «λαφαζανιές»

Eπίθεση του γγ του ΚΚΕ στον επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Επίθεση κατά του προέδρου της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη εξαπέλυσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 την Τετάρτη.

Επανέλαβε τη φράση «λαφαζανιές» για τα λεγόμενα του επικεφαλής του νέου κόμματος, διευκρινίζοντας ότι αν και είναι ένα λογοπαίγνιο, επί της ουσίας αφορά τις ψευτιές που λέγονται από τον κ. Λαφαζάνη.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ο κ. Λαφαζάνης έλεγε πως αυτό που τον ένωνε στον ΣΥΡΥΖΑ με τους υπόλοιπους, ήταν η «αντιμνημονιακή ομπρέλα» και υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ από το πρώτο Μνημόνιο είχε τονίσει πως ο διαχωρισμός των εργαζομένων και του λαού σε «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς» είναι κάλπικος.

Επισήμανε ότι βάσει αυτής της λογικής, στο «αντιμνημονιακό μέτωπο» χωρούν από τους «ναζί και τους φασίστες και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ως τους διάφορους επαναστάτες» και πρόσθεσε ότι ο κ. Λαφαζάνης επαναλαμβάνει τώρα αυτόν ακριβώς τον διαχωρισμό. Πρόσθεσε ότι η «αντιμνημονιακή πάλη» γενικώς, και χωρίς να διευκρινίζεται ποιο κοινωνικοοικονομικό σύστημα υπηρετεί ο οπαδός της, οδηγεί εκ νέου σε νέα μνημόνια.

Ανέφερε επίσης ότι ο κ. Λαφαζάνης λέει ότι θα παραμείνει στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι «αν μοιράζεις την πίτα σε μονοπωλιακούς ομίλους, θα κάνεις μια τρύπα στο νερό, οδηγώντας τον λαό και την χώρα σε τραγωδίες»…