Αποχή από προκλήσεις ζήτησε ο Ν. Δένδιας από τον πρέσβη της Τουρκίας

Αποχή από προκλήσεις ζήτησε ο Ν. Δένδιας από τον πρέσβη της Τουρκίας
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας κάνει δηλώσεις στον Τύπο, μετά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την πρόσφατη Κοινή Διακήρυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς και για τη Συμφωνία των δύο χωρών σχετικά με την κοινή συνεργασία στην εξωτερική πολιτική και άμυνα, στο ΥΠΕΞ, Αθήνα, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι ανακοινώσεις σχετικά με τα διαμειφθέντα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας δεν βοηθούν στην εμπέδωση ενός εποικοδομητικού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών, επισημαίνει.

Κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τον Τούρκο Πρέσβη, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επανέλαβε την ανάγκη όπως υπάρξει αποχή από προκλητικές ενέργειες, επισημαίνουν διπλωματικές πηγές.

Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε ότι οι ανακοινώσεις σχετικά με τα διαμειφθέντα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας δεν βοηθούν στην εμπέδωση ενός εποικοδομητικού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών.