Αποχωρεί από τον οίκο Burberry ο Κρίστοφερ Μπέιλι

Αποχωρεί από τον οίκο Burberry ο Κρίστοφερ Μπέιλι

Ο ίδιος τη τερματίζει τη 17χρονη θητεία του, στη διάρκεια της οποίας βοήθησε στην αναμόρφωση της εταιρείας που ήταν γνωστή κυρίως ως ένα παγκόσμιο πολυτελή brand.

Ο Κρίστοφερ Μπέιλι, ο οποίος αντικαταστάθηκε νωρίτερα φέτος από διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού οίκου Burberry θα αποχωρήσει και από τη θέση του διευθυντή δημιουργικού το 2018 τερματίζοντας τη 17χρονη θητεία του, στη διάρκεια της οποίας βοήθησε στην αναμόρφωση της εταιρείας που κάποτε ήταν γνωστή κυρίως για τις καμπαρντίνες σε παγκόσμιο πολυτελή brand.

Ο Μπέιλι πρόσθεσε τον τίτλο του CEO σε εκείνον του επικεφαλής δημιουργικού τομέα το 2014, αναλαμβάνοντας διπλό ρόλο σε ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής των ιδεών του στην επιτυχία του Burberry. Προσπάθησε να αναζωογονήσει τις χαλαρές πωλήσεις στις ασιατικές αγορές – κλειδιά της εταιρείας, αλλά τον Ιούλιο αντικαταστάθηκε από τον Μάρκο Γκομπέτι του γαλλικού πολυτελούς οίκου μόδας Celine, ο οποίος ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος.

«Ήταν πραγματικά ένας εμπνευσμένος χώρος για εργασία και απόφαση να φύγω δεν ήταν εύκολη» εξήγησε ο Μπέιλι σε δήλωσή του που δημοσιεύθηκε χθες. «Πιστεύω πραγματικά ότι οι καλύτερες μέρες του Burberry είναι ακόμα μπροστά του και ότι η εταιρεία θα σημειώνει συνεχείς επιτυχίες με τη στρατηγική που έχουμε αναπτύξει και το εξαιρετικό ταλέντο που έχουμε στη διάθεσή μας».

Ο Μπέιλι θα παραμείνει πρόεδρος και επικεφαλής δημιουργικού έως τις 31 Μαρτίου του 2018, οπότε θα αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο. Θα παραμείνει στην εταιρεία έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2018 για να διασφαλίσει μία ομαλή μετάβαση.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα προχωρήσω σε νέα δημιουργικά project» σχολίασε ο Μπέιλι, σύμφωνα με την Telegraph, «αλλά παραμένω πλήρως προσηλωμένος στη μελλοντική επιτυχία αυτού του υπέροχου εμπορικού σήματος και στην ομαλή μετάβαση».

«Υπό τον Κρίστοφερ Μπέιλι η ιδέα του Burberry έγινε ελκυστική, ανάπτυξε μια τόσο ισχυρή προσωπικότητα» αναφέρει η Λίζα Άρμοστρονγκ, διευθύντρια μόδας της «Telegraph». «Όλοι έλεγαν ότι ποτέ δεν θα μπορούσε κάποιος να δημιουργήσει ένα μεγάλο εμπορικό σήμα από το τίποτα, αλλά απέδειξε ότι είναι εφικτό. Κατάφερε όλα όσα του έλεγαν ότι δεν θα μπορούσε να επιτύχει».