Αποχωρεί ο CEO της Starbucks- Ποια τα μελλοντικά του σχέδια

Αποχωρεί ο CEO της Starbucks- Ποια τα μελλοντικά του σχέδια
epa05986946 Howard Schultz, the Executive Chairman of Starbucks, speaks during an event with the Economic Club of New York in New York, New York, USA, 24 May 2017. EPA/JUSTIN LANE

Ο Χάουαρντ Σουλτς είχε δηλώσει πριν από χρόνια σε συνέντευξή του ότι δεν αποκλείει το να ασχοληθεί και με την πολιτική.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Starbucks, Χάουαρντ Σουλτς, που έχει διατελέσει πολλά χρόνια σε αυτή τη θέση, αποχωρεί από το «τιμόνι» της εταιρείας.

Ο Χάουαρντ Σουλτς ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αποχωρεί μετά από πάνω από τρεις δεκαετίες από την Starbucks. Από τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου και Εκτελεστικού Προέδρου, οδήγησε τη εταιρεία καφέ από τα τέλη της δεκαετίας του ’80.

«Ποιος θα φανταζόταν το πόσο μακριά θα φτάναμε μαζί, από τα 11 καταστήματα το 1987 στα πάνω από 28.000 καταστήματα σε 77 χώρες σήμερα», δήλωσε σε επιστολή του ο Σουλτς προς τωρινούς και παλαιότερους υπαλλήλους. «Αλλά αυτά τα νούμερα δεν είναι το πραγματικό μέτρο της επιτυχίας μας. Πράγματι, η Starbucks έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι πίνουν καφέ, αλλά έχει αλλάξει επίσης προς το καλύτερο και τη ζωή των ανθρώπων ανά τον κόσμο».

Η αποχώρηση του Σουλτς από την αλυσίδα έρχεται μετά από τη χρόνια ύπαρξη φημών ότι είχε πολιτικές βλέψεις, κάτι που ο Σουλτς επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στους New York Times.

«Ένα από τα πράγματα που θέλω να κάνω στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου είναι να ανακαλύψω αν υπάρχει ένας ρόλος που μπορώ να παίξω στο να δώσω πίσω στην κοινωνία», δήλωσε στους New York Times. «Δεν είμαι ακόμα ακριβώς σίγουρος για το τι σημαίνει αυτό».

Στην ερώτηση της εφημερίδας αν θα υπέβαλε υποψηφιότητα ακόμα και για την προεδρία των ΗΠΑ, ανέφερε ότι «Θα σκεφτώ ένα ευρύ φάσμα επιλογών, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει δημόσια υπηρεσία. Αλλά είμαι μακριά από το να κάνω επιλογές για το μέλλον».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σουλτς έχει αναφερθεί συχνά σε κοινωνικά ζητήματα ενώ βρισκόταν στο «τιμόνι» της Starbucks, με έναν τρόπο που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως μεροληπτικός προς τους Δημοκρατικούς. Παράλληλα, έχει κατηγορήσει πολλές φορές τον πρόεδρο Τραμπ για το χειρισμό του θέματος των μεταναστών, μη επιτρέποντάς τους την είσοδο στις ΗΠΑ.

Πηγή: Business Insider