Αποχωρεί ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican

Αποχωρεί ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican
Ο δνων σύμβουλος της Interamerican Γιώργος Κώτσαλος (K) στη συνέντευξη τύπου της INTERAMERICAN, κατά την οποία παρουσιάστηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2012, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για το 2013 και οι προοπτικές, Τρίτη 5 Μαρτίου 2013. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ο Γιώργος Κώτσαλος θα παραμένει στη θέση μέχρι την αντικατατάστασή του.

Την αποχώρηση του Γιώργου Κώτσαλου από τη θέση του διευθύνοντος σύμβούλου της Interamerican ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Ο κ. Κώτσαλος και το ΔΣ της ACHMEA συμφώνησαν αμοιβαία για την αποχώρησή του από τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου της INTERAMERICAN εντός του δευτέρου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, κατά το οποίο ο ίδιος συμπληρώνει τα 65 χρόνια ζωής.

Ο κ. Κώτσαλος θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να επιλεγεί νέος διευθύνων σύμβουλος, δημιουργώντας έτσι τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εξεύρεση του κατάλληλου προσώπου που θα τον διαδεχθεί στην ηγεσία της εταιρείας.

Επίσης, ο κ. Κώτσαλος διετέλεσε τρεις φορές πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, εξελέγη δύο φορές μέλος του συμβουλίου του Insurance Europe (CEA) και παραμένει σήμερα αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και πρόεδρος του Ελληνο-Ολλανδικού Εμπορικού Συνδέσμου (HeDA). Ακόμη, θα παραμείνει ενεργό μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Αναφερόμενος σε αυτήν την απόφασή του, υπογραμμίζει: «Η INTERAMERICAN απετέλεσε ένα μεγάλο κεφάλαιο στην επαγγελματική ζωή μου, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, και θα συνεχίσω και στο μέλλον να έχω στον νου μου την εταιρεία και τους ανθρώπους της, όποια κι αν είναι η δραστηριοποίησή μου μετά την παράδοση της σκυτάλης εκ μέρους μου».

Το ΔΣ της INTERAMERICAN πρόκειται να ανακοινώσει τον διάδοχο του Γιώργου Κώτσαλου σε εύθετο χρόνο.